Готуємо, граючи: 15 хвилин — і паска на столі

Читать на русском
Автор
34232
Пишна паска готується швидко
Пишна паска готується швидко. Фото today.ua

Ні духовки, ні довгого вимішування

Традиційно до світлого Великодня багато кулінарів печуть пишні паски. Однак деякі не люблять метушню з тістом, замішування тіста та довге випікання.

У цьому випадку на допомогу прийде хитрий рецепт Today. Попри простоту та швидке приготування, паски вийдуть дуже пишними та неймовірно смачними.

Як приготувати паски в мікрохвильовій печі

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 75 г вершкового масла;
  • 35 мл рослинної олії без запаху;
  • 150 мл молока;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • цукати, родзинки або сухофрукти до смаку.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці міксером збиваємо яйця з цукром, ваніліном та щіпкою солі.
  2. В отриману масу відправляємо молоко, рослинну олію та розтоплене вершкове масло. Ретельно все перемішуємо, всипаємо борошно з розпушувачем.
  3. До тіста додаємо подрібнені сухофрукти або цукати, ще раз перемішуємо.
  4. Силіконові форми чи звичайні керамічні чашки змащуємо маслом, розливаємо до половини тісто.
  5. Випікаємо паски в мікрохвильовій печі по одній на повній потужності близько 4-5 хвилин. Чекаємо хвилину і тільки після цього дістаємо випічку.

Прикрашаємо паску великодньою глазур’ю. Вийде швидко, смачно та красиво.