Трохи "Ніжності" — і сита уся родина: цей салат стане хітом навіть святкового столу

Читать на русском
Автор
26516
Все просто, легко, але дуже смачно Новина оновлена 19 квітня 2024, 12:49
Все просто, легко, але дуже смачно. Фото Корисні поради

Усі здивуються пікантним смаком

Важко уявити нашу кухню без найрізноманітніших салатів. Вони прості у приготуванні: підготував усі інгредієнти, змішав, заправив улюбленим соусом і можна їсти. Без цієї страви неможливо уявити навіть великодній стіл – вони обов’язково присутні у святковому меню.

Якщо вважаєте, що здивувати цією стравою неможливо, спробуйте салат "Ніжність". Його рецепт "Телеграф" знайшов у старій газеті кулінарних рецептів "Кухня". У його складі — прості інгредієнти, проте жменя чорносливу дуже урізноманітнює страву. Такий салат розлетиться першим навіть на великодньому столі.

Як приготувати салат "Ніжність"

Інгредієнти:

  • куряче філе — 200 г;
  • свіжий огірок — 1 шт.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • чорнослив — 100 г;
  • волоські горіхи очищені — 100 г;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • майонез — 4 ст. л.;
  • зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив відправляємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб ледве покривала та відварюємо. Даємо охолонути та нарізаємо дрібною соломкою.
  2. Куряче філе відварюємо до готовності. Коли м’ясо охолоне, також нарізаємо дрібною соломкою.
  3. Яйце відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо від шкаралупи й нарізаємо дрібною соломкою. Так само подрібнюємо свіжий огірок та чорнослив.
  4. Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану. Все ретельно перемішуємо.
  5. Підготовлені інгредієнти викладаємо шарами у фужери, змащуємо соусом, за бажання прикрашаємо зеленню, нарізаним кружальцями огірком та яйцем.
Святковий салат "Ніжність"
Фото: Телеграф

Подавати такий салат можна зі святковою бужениною. Ваш святковий стіл буде ідеальним.