Цю грибну намазку будете готувати навіть після посту: вона замінить будь-який м’ясний паштет

Читать на русском
Автор
1621
Апетитний грибний паштет
Апетитний грибний паштет. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Смачна намазка, яку можна в піст

Під час посту хочеться їсти смачно, однак багатьом здається, що без м’яса це неможливо. Сьогодні ми доведемо протилежне. Наприклад, цей пісний паштет навіть смачніший за печінковий та курячий.

Приготувати цю грибну намазку зовсім не складно, а всі інгредієнти доступні. Рецептом поділилися на порталі SHUBA.

Як приготувати намазку з грибів

Інгредієнти:

  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • олія соняшникова;
  • спеції — на свій смак;
  • часник — 1 зубчик;
  • пісний майонез — на свій смак;
  • кріп — 1 пучок;
  • сіль — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Обтираємо вологим рушником печериці (краще не мити, бо вони вберуть в себе воду). Очищуємо їх від брудної шкірки і нарізаємо.
  2. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо. Подрібнюємо зелень.
  3. Чистимо зубчик часнику. Пасеруємо в олії моркву і цибулю до м’якості. Додаємо гриби, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
  4. Додаємо спеції і перемішуємо. Залишаємо овочі з грибами охолоджуватися.
  5. Пісний майонез, зелень, часник і суміш грибів з овочами перекладаємо у глибоку тарілку. Збиваємо блендером до однорідності. Паштет готовий. Зберігати його треба у холодильнику.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пісний салат. Готується він просто, з’їдається швидко.