Пухка та ніжна паска-крафін: як її приготувати вдома

Читать на русском
Автор
8268
Рецепт смачної паски-крафін
Рецепт смачної паски-крафін. Фото Pinterest

Від такої паски не відмовиться жоден член родини

До Великодня залишилось зовсім трохи часу, тож господині починають задумуватися, яку ж паску приготувати цьогоріч. Варіантів — тьма, тому тут залежить від вашого смаку. Раніше ми ділилися рецептом ніжної паски без дріжджів. Тепер розкажемо про незвичну паску-крафін.

Відомий шеф-кухар Ектор Хімінес-Браво поділився рецетом паски-крафін. Вона дуже нагадує апетитну булочку зі шкільної їдальні. Спробуйте приготувати її вдома.

Інгредієнти

Для опари:

• Молоко — 200 мл;

• цукор — 1 ст. л.;

• свіжі дріжджі — 21 г.;

• борошно — 1 ст.л.

Для тіста:

• Яйце — 3 шт.;

• цукор — 100 г.;

• трішки солі;

• вершкове масло — 80 г.;

• ванільний ароматизатор;

• борошно — 450-500 г.

Для начинки:

• Родзинки — 100 г.;

• вершкове масло — 60 г.

Спосіб приготування

  1. Готуємо рідке тісто, або як його ще називають — опара. Поєднайте молоко, цукор, дріжджі та трохи борошна. Обгорніть харчовою плівкою та поставте у тепле місце на 2 години.
  2. Переходимо до приготування основного тіста. Додайте у місткість яйця, цукор, а тоді вилийте туди опару. Після цього внесіть вершкове масло, борошно та цукор. Вимішайте тісло та накрийте плівкою. Хай воно виросте.
  3. Ділимо тісто на частини, ретельно розкачуємо та наносимо по ньому вершкове масло. Посипаємо зверху родзинки та закручуємо.
  4. Після цього розрізаємо тісто на дві частини по вертикалі. Закручуємо його по колу, щоб сформувати крафін.
  5. Покладіть у форму для запікання на 40 хвилин. Місце для зберігання повинно бути теплим.
  6. Печемо крафін при температурі 180° упродовж 35-40 хвилин. Смачного!

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як пекти паску в паперовій формі, аби тісто не прилипло. Є певні дієві лайфхаки.