Пухка та ніжна паска-крафін: як її приготувати вдома
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 8244
Від такої паски не відмовиться жоден член родини
До Великодня залишилось зовсім трохи часу, тож господині починають задумуватися, яку ж паску приготувати цьогоріч. Варіантів — тьма, тому тут залежить від вашого смаку. Раніше ми ділилися рецептом ніжної паски без дріжджів. Тепер розкажемо про незвичну паску-крафін.
Відомий шеф-кухар Ектор Хімінес-Браво поділився рецетом паски-крафін. Вона дуже нагадує апетитну булочку зі шкільної їдальні. Спробуйте приготувати її вдома.
Інгредієнти
Для опари:
• Молоко — 200 мл;
• цукор — 1 ст. л.;
• свіжі дріжджі — 21 г.;
• борошно — 1 ст.л.
Для тіста:
• Яйце — 3 шт.;
• цукор — 100 г.;
• трішки солі;
• вершкове масло — 80 г.;
• ванільний ароматизатор;
• борошно — 450-500 г.
Для начинки:
• Родзинки — 100 г.;
• вершкове масло — 60 г.
Спосіб приготування
- Готуємо рідке тісто, або як його ще називають — опара. Поєднайте молоко, цукор, дріжджі та трохи борошна. Обгорніть харчовою плівкою та поставте у тепле місце на 2 години.
- Переходимо до приготування основного тіста. Додайте у місткість яйця, цукор, а тоді вилийте туди опару. Після цього внесіть вершкове масло, борошно та цукор. Вимішайте тісло та накрийте плівкою. Хай воно виросте.
- Ділимо тісто на частини, ретельно розкачуємо та наносимо по ньому вершкове масло. Посипаємо зверху родзинки та закручуємо.
- Після цього розрізаємо тісто на дві частини по вертикалі. Закручуємо його по колу, щоб сформувати крафін.
- Покладіть у форму для запікання на 40 хвилин. Місце для зберігання повинно бути теплим.
- Печемо крафін при температурі 180° упродовж 35-40 хвилин. Смачного!
Нещодавно "Телеграф" розповідав, як пекти паску в паперовій формі, аби тісто не прилипло. Є певні дієві лайфхаки.