Пухка і смачна паска з шоколадом: простий рецепт ідеальної великодньої випічки

Читать на русском
Автор
2070
Нескладний рецепт ніжної паски Новина оновлена 03 травня 2024, 06:47
Нескладний рецепт ніжної паски. Фото Freepik

Паска з шоколадом неймовірно смачна

Паска — традиційна великодня випічка. Приготувати її не надто легко, але якщо знати деякі секрети, цей процес не займе багато часу, а випічка вийде ідеальною. Сьогодні ділимося рецептом пухкої паски з шоколадом, яку з'їдять до останньої крихти.

Поєднання ніжного тіста і шоколаду зробить цю паску улюбленою для усієї сім’ї. Рецептом поділилися на порталі picantecooking.

Як приготувати паску з шоколадом

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г ;
  • молоко — 150 г;
  • сухі дріжджі -7 г або свіжі — 25 г;
  • цукор — 100 г;
  • жовтки кімнатної температури — 5 шт;
  • топлене вершкове масло — 80 г;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • цедра 1 апельсина;
  • темний шоколад — 120 г;
  • вершкове масло;

Спосіб приготування:

  1. У чашу міксера або у глибоку миску кладемо цукор, дріжджі і 1/3 борошна. Додаємо тепле молоко і перемішуємо.
  2. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце. Опара повинна стояти 30 хвилин.
  3. Коли опара підніметься, додаємо решту борошна, цукор, жовтки, ванільний цукор, цедру апельсина та топлене вершкове масло. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним та однорідним.
  4. Якщо користуєтеся міксером, тісто треба місити 4-5 хвилин. Якщо ж руками — 10-12 хвилин. Тісто не повинно липнути до рук.
  5. Змащуємо миску олією, перекладаємо туди тісто і накриваємо рушником. Ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно повинно збільшитись удвічі.
  6. Коли тісто підніметься, обім'явши його, додаємо подрібнений шоколад. Рівномірно розподіляємо шматочки по тісту.
  7. Руки змащуємо олією і розділяємо тісто на дві частини. Викладаємо у підготовлені форми.
  8. Форми разом із тістом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5-2 години. Тісто повинно піднятися до країв форми. Розігріваємо духовку до 170°C з нижнім підігрівом та конвекцією (якщо є).
  9. Випікаємо паски 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або сірника.
  10. Коли паски спечуться, залишаємо їх на 5 хвилин у формах. Потім перекладаємо на решітку для охолодження.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати медову паску. За цим рецептом вона вдасться, навіть якщо робитимете вперше.