Мало хто знає: один день у Страсному тижні, коли паски пекти не можна

Читать на русском
Автор
2321
Є визначені дні, коли це можна зробити
Є визначені дні, коли це можна зробити. Фото 24 канал

Не всі дні перед Великоднем підходять для випікання пасок

Зовсім скоро для християн настане світле свято Воскресіння Христового — Великдень. Це свято знаменується не лише духовним оновленням, але й смачними традиціями, зокрема випіканням ароматних пасок. Ми ділились вдалим рецептом.

Щоб не порушити Великий піст та встигнути до свята, важливо знати, коли ж найкраще пекти паски та фарбувати яйця. За народними повір’ями, є як сприятливі, так і не дуже сприятливі дні для цього. Telegraf розповідає детальніше.

Згідно з українськими звичаями, є два сприятливих дні для цього:

  • Найкраще пекти паски у Чистий четвер, що у 2024 році припадає на 2 травня. В Чистий четвер варто прибирати та пекти паски.
  • Якщо раптом не встигли — не біда. За народними повір’ями, паски ще можна спекти у суботу перед Великоднем. Цьогоріч це 4 травня. Це ще один вдалий день для випікання пасок та фарбування яєць.

Чи можна пекти паски у п’ятницю?

Страсна п'ятниця припадає на 3 травня 2024 року. Цього дня категорично забороняється пекти паски, фарбувати яйця. Не варто взагалі займатися будь-якою роботою по дому.

Дотримуючись цих нехитрих правил, ви зможете правильно підготуватися до Великодня, спекти смачні паски, пофарбувати яйця та подарувати собі та своїм близьким справжнє свято. Також ми ділились порадами щодо випікання пасок у паперових формах.