Варто знати, щоб не отруїтися на Великдень: всі способи та терміни зберігання варених яєць

Читать на русском
Автор
522
Скільки вони можуть зберігатися
Скільки вони можуть зберігатися. Фото Canva

Як зберегти їх свіжими протягом тижня

На Великдень зазвичай вариться чимало яєць. Ми розповідали, як їх просто чистити. Тепер ділимось секретами вдалого зберігання.

Є загальні терміни, впродовж яких яйця залишаються свіжими, однак на практиці все часто залежить від умов зберігання. Разом із порталом SHUBA розповідаємо про це.

Як правильно зберігати варені яйця

Охолодження

Дайте яйцям повністю охолонути після варіння, перш ніж їх зберігати. Гарячі яйця, поміщені в холодильник, можуть підвищити температуру навколо, створюючи сприятливі умови для розмноження бактерій. Для швидшого охолодження помістіть яйця в холодну або крижану воду на кілька хвилин.

Зберігання очищених яєць

Очищені варені яйця слід зберігати в герметичному контейнері або пакеті в холодильнику. Це захистить їх від впливу повітря, запахів та бактерій.

Зберігання яєць у шкаралупі

Неочищені варені яйця також зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері або пакеті. Шкаралупа яєць захищає їх від запахів, але не від бактерій, тому герметичність важлива. Зберігайте варені яйця на середній полиці холодильника, де температура найстабільніша.

Термін зберігання

При дотриманні правил зберігання, варені яйця можуть залишатися свіжими до тижня. Комерційно упаковані варені яйця можуть зберігатися довше, згідно з терміном придатності на упаковці. Не залишайте варені яйця при кімнатній температурі більше 2 годин. Це може призвести до їх псування та розмноження шкідливих бактерій.

Викиньте будь-яке варене яйце, яке має слизьку або крейдяну текстуру, або неприємний запах. Пам'ятайте, що правильне зберігання варених яєць допоможе вам зберегти їх свіжими, безпечними та смачними протягом тижня. Також ми розповідали, як використовувати паперові форми для пасок.