Простіше, ніж сходити до магазину: перевірений рецепт медового торта (фото)

Читать на русском
Автор
Перевірений рецепт медового торта
Перевірений рецепт медового торта. Фото Скрін із відео

Ніжний корж та приголомшливий крем

Різноманітна випічка з медом популярна вже кілька століть. Цей продукт додають у багато десертів і тортів: у меду тонкий солодкий смак, аромат і чудова властивість продовжувати випічці "життя".

З аматорами солодкого та меду, у тому числі ми поділимося рецептом медового торта. Готувати його навіть простіше, ніж сходити до магазину. Проте будьте обережні: озирнутися не встигнете, як торт зметуть зі столу. Рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Поліна".

Як приготувати медовий торт

Інгредієнти:

  • мед — 250 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • цукор — 110 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • горіхи — 100 г;
  • борошно — 2 склянки;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сметана 20% — 200 мл;
  • цукрова пудра – 1 склянка;
  • морква невелика — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло нарізаємо шматочками та відправляємо в каструлю разом з медом, содою і цукром. Все розтоплюємо до однорідного стану і даємо охолонути.
  2. Чистимо і натираємо на дрібну тертку моркву, горіхи подрібнюємо.
  3. Збиваємо яйця та відправляємо їх у медову суміш. Отриману масу виливаємо в просіяне борошно. Додаємо горіхи та моркву, замішуємо тісто.
  4. Підготовлене тісто відправляємо у форму та випікаємо близько 30-40 хвилин. Готовий корж розрізаємо навпіл.
  5. Окремо змішуємо сметану із цукровою пудрою. Приготованим кремом змащуємо коржі.
Медовий торт
Фото: Телеграф

Якщо не хочеться вмикати духовку – приготуйте вафельний торт. Додайте до звичного десерту незвичайний продукт — і він стане ще смачнішим.