Простіше, ніж сходити до магазину: перевірений рецепт медового торта (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжний корж та приголомшливий крем
Різноманітна випічка з медом популярна вже кілька століть. Цей продукт додають у багато десертів і тортів: у меду тонкий солодкий смак, аромат і чудова властивість продовжувати випічці "життя".
З аматорами солодкого та меду, у тому числі ми поділимося рецептом медового торта. Готувати його навіть простіше, ніж сходити до магазину. Проте будьте обережні: озирнутися не встигнете, як торт зметуть зі столу. Рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Поліна".
Як приготувати медовий торт
Інгредієнти:
- мед — 250 г;
- вершкове масло — 150 г;
- цукор — 110 г;
- курячі яйця — 3 шт.;
- горіхи — 100 г;
- борошно — 2 склянки;
- сода — 1 ч. л.;
- сметана 20% — 200 мл;
- цукрова пудра – 1 склянка;
- морква невелика — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло нарізаємо шматочками та відправляємо в каструлю разом з медом, содою і цукром. Все розтоплюємо до однорідного стану і даємо охолонути.
- Чистимо і натираємо на дрібну тертку моркву, горіхи подрібнюємо.
- Збиваємо яйця та відправляємо їх у медову суміш. Отриману масу виливаємо в просіяне борошно. Додаємо горіхи та моркву, замішуємо тісто.
- Підготовлене тісто відправляємо у форму та випікаємо близько 30-40 хвилин. Готовий корж розрізаємо навпіл.
- Окремо змішуємо сметану із цукровою пудрою. Приготованим кремом змащуємо коржі.
Якщо не хочеться вмикати духовку – приготуйте вафельний торт. Додайте до звичного десерту незвичайний продукт — і він стане ще смачнішим.