З "Ситим животиком" ви точно забудете про голод: цей салат замінить решту страв

Читать на русском
Автор
574
Пікантний салат "Ситий животик"
Пікантний салат "Ситий животик". Фото popoisty.com

Відмінно і до сімейних посиденьок, і до святкового столу

Думаєте, що нагодувати близьких незвичайним салатом не вдасться? Тоді вам сюди.

Разом із "Попоїсти" ми приготуємо салат "Ситий животик". Він виходить настільки ситним, що вам навіть не потрібно готувати інші страви до сімейного обіду чи вечері – сім’я наїсть лише їм. Пікантності страві додадуть маринований огірок та часник, а ситості – куряче філе.

Як приготувати салат "Ситий животик"

Інгредієнти:

  • печериці свіжі — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.
  • червона квасоля консервована — 300 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • мариновані огірки — 3 шт.;
  • копчена курка — 350 г;
  • цибуля зелена (перо) — 1 пучок;
  • сіль, перець чорний мелений, майонез — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування рідини. Солимо, перчимо, додаємо олію. Все ретельно перемішуємо та смажимо протягом 1-2 хвилин. Готові гриби перекладаємо в салатник і залишаємо остигати.
  2. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо тонкими скибочками, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо їх до м’якості та рум’яного стану на сковороді, де смажилися гриби. Солимо, перчимо на смак, охолоджуємо і відправляємо до грибів.
  3. Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, промиваємо та перекладаємо в миску до грибів.
  4. Мариновані огірки нарізаємо невеликими кубиками. Часник пропускаємо через прес та змішуємо з огірками. Все ретельно перемішуємо і додаємо до інших продуктів.
  5. Копчене м’ясо нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнюємо зелену цибулю. Все відправляємо до салатника.
  6. Салат солимо і перчимо на смак, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Готовий салат подаємо до столу. За бажанням можна приготувати картопляне пюре.