Через ці помилки гречка виходить несмачною: про що не можна забувати
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Ці помилки псують смак гарніру](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/7d/765ef8a5-9cf195fd40b5d7612f260d3104bdb7d0.jpg?v=5639_1)
Як приготувати гречку смачно
Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаками, які допоможуть особливо смачно зварити гречку.
Для великої кількості людей гречка — улюблений гарнір. Втім, багато кулінарів роблять помилки під час приготування, через які вона втрачає свій смак. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.
Непромита крупа
Це одна з найпоширеніших помилок. Непромита гречка може мати неприємний гіркий присмак через пил, бруд та інші домішки. Промийте гречку холодною водою до прозорої рідини. Це видалить зайвий крохмаль і гіркоту.
Переварювання
Багато людей варять гречку до кашоподібного стану. Проте, так вона втрачає свою пружну текстуру і частину корисних речовин. Варити її слід до стану, коли зернята вже м’які, але все ще зберігають форму. Якщо в цей момент ще залишається рідина, її краще злити, а не чекати, доки вона сама випарується.
Неправильні пропорції
Невизначені пропорції води та гречки можуть призвести до того, що каша буде недовареною або перевареною. Ідеальне співвідношення — 2 чашки води на 1 чашку гречки.
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну та корисну гречку. Також ми розповідали, як швидко і без варіння підготувати листя на голубці.