Через ці помилки гречка виходить несмачною: про що не можна забувати

Читать на русском
Автор
Ці помилки псують смак гарніру
Ці помилки псують смак гарніру. Фото Unian.net

Як приготувати гречку смачно

Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаками, які допоможуть особливо смачно зварити гречку.

Для великої кількості людей гречка — улюблений гарнір. Втім, багато кулінарів роблять помилки під час приготування, через які вона втрачає свій смак. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.

Непромита крупа

Це одна з найпоширеніших помилок. Непромита гречка може мати неприємний гіркий присмак через пил, бруд та інші домішки. Промийте гречку холодною водою до прозорої рідини. Це видалить зайвий крохмаль і гіркоту.

Переварювання

Багато людей варять гречку до кашоподібного стану. Проте, так вона втрачає свою пружну текстуру і частину корисних речовин. Варити її слід до стану, коли зернята вже м’які, але все ще зберігають форму. Якщо в цей момент ще залишається рідина, її краще злити, а не чекати, доки вона сама випарується.

Неправильні пропорції

Невизначені пропорції води та гречки можуть призвести до того, що каша буде недовареною або перевареною. Ідеальне співвідношення — 2 чашки води на 1 чашку гречки.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну та корисну гречку. Також ми розповідали, як швидко і без варіння підготувати листя на голубці.