Шашлик більше не буде горіти: оригінальний лайфхак від кухаря (відео)

Читать на русском
Автор
587
Що зробити, щоб шашлик не підгорів
Що зробити, щоб шашлик не підгорів. Фото 24 канал

Як сіль допоможе уникнути підгорання

Ми розповідали про помилки у приготуванні шашлику. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який врятує вас від такої проблеми, як підгорання шашлику.

Цікавим способом контролю вогню у своєму тиктоці поділився український кухар Олександр Огороднік. Цей трюк назавжди позбавить вас від горілого м'яса. А знадобиться для цього звичайнісінька кухонна сіль.

Як сіль може врятувати ваше м’ясо від підгорання

В самому розпалі сезон шашлику і страв на мангалі. Однак дуже неприємно, коли через надто сильний вогонь м’ясо покривається горілою скоринкою. Уникнути цього допоможе звичайнісінька сіль.

Кухар на своєму відео показав, що зробити з сіллю. Він просто посипав вугілля продуктом. Одразу після цього, за його словами, до мангалу краще не наближатися — сіль може "стріляти". Однак вона одразу знизить жар. Краще зробити це заздалегідь — перед тим, як смажити шашлик. Посолили вугілля, відійшли на хвилину — і все, можна викладати шампури.

Ви забудете про пляшку з водою, яку вважають "народним інструментом" для зниження жару. Так ваш шашлик точно не підгорить. Також ми розповідали, як зварити гречку, щоб було особливо смачно.