Купуємо кабачок: як принести додому правильний овоч

Читать на русском
Автор
Ви виберете чудові кабачки
Ви виберете чудові кабачки. Фото Freepik

Ви не потрапите в халепу на ринку і в магазині

Кабачки дуже популярні на нашій кухні. Ми вже ділилися величезною кількістю рецептів страв, які готуються із цим овочем.

Однак у кулінарії важливий не лише рецепт, а і якість продукту. Разом із "Главредом" як вибирати та зберігати кабачки.

Як вибирати кабачки

Спочатку слід звернути увагу на його довжину. "Правильний" кабачок буде до 15 сантиметрів завдовжки. Великі плоди зазвичай перезрілі.

Шкірка в овоча повинна бути гладкою, трохи блискучою, але не дуже глянсовою. Глянцевість – ознака неякісного продукту.

Також варто звернути увагу на плодоніжку кабачка — вона повинна бути зеленою, свіжою та трохи вологою. Суха плодоніжка — також ознака неякісного овочу.

Крім того, на шкірці кабачка не повинно бути жодних пошкоджень та гнильних плям. Він повинен бути твердим на дотик і з тонким м'якушем.

Як правильно зберігати кабачки

Зберігати овочі необхідно у холодильнику. Мити їх не потрібно — у цьому випадку можна пошкодити шкірку. Найкраще скласти кабачки в паперовий пакет і відправити до ящика для овочів — таким чином вони зможуть зберігатися близько тижня.

Вибрали кабачки? Тепер із них можна приготувати улюблену ікру.