Замість звичних шашликів: як приготувати курячі стегенця з пікантним соусом (фото)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Ніжні та соковиті курячі стегенця на мангалі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/9d/69677de2-b753cf9f4802deed520ca46c0e2939d7.png?v=0248_1)
На такі шашлики до вас приходитимуть усі друзі
Ми звикли на природі ласувати ароматним, ніжним шашличком. Сьогодні пропонуємо урізноманітнити меню і пропонуємо приготувати під час виїзду на пікнік пікантні курячі стегенця.
Їх плюс — у простоті та універсальності. Ми пропонуємо замаринувати їх у пікантному соусі та посмажити на решітці. Якщо ви хочете приготувати такі стегенця будинку, підійде і духовка. Головне — добре її розігріти, деко змастити олією. У духовці їх потрібно запікати спочатку на сильному, потім на середньому вогні протягом години та під час приготування кілька разів проколоти. Рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Люблю готувати".
Як приготувати стегенця з пікантним соусом
Інгредієнти на 4 великі курячі стегенця:
- 1 пачка майонезу;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 200 мл сухого білого вина;
- 2 ст. л. карі;
- чорний мелений перець за смаком;
- 1 ч. л. солі.
Для соусу:
- 100 г майонезу;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 3 ст. л. кетчупу;
- дрібно нарізана зелень кропу.
Спосіб приготування :
- Викладаємо курячі стегенця у відповідний посуд, ретельно миємо, додаємо вино і перемішуємо. М’ясо ретельно проколюємо голкою та відправляємо в холодильник на 3-4 години.
- В окремому посуді змішуємо майонез, гірчицю, карі, перець, сіль і добре перемішуємо.
- З м’яса зливаємо вино, заливаємо маринадом і відправляємо в холодильник щонайменше на 5 годин.
- Замариновані стегенця викладаємо на ґрати та обсмажуємо на сильному вогні до готовності, часто перевертаючи.
![Курячі стегенція](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/f/a9/f1347738-131174488bbac7a85824817680e10a9f.jpg?v=0440_1)
Раніше ми розповідали, які помилки роблять шашлик огидним. Вони тільки зіпсують м’ясо.