Замість звичних шашликів: як приготувати курячі стегенця з пікантним соусом (фото)

Читать на русском
Автор
Ніжні та соковиті курячі стегенця на мангалі
Ніжні та соковиті курячі стегенця на мангалі. Фото obozrevatel.com

На такі шашлики до вас приходитимуть усі друзі

Ми звикли на природі ласувати ароматним, ніжним шашличком. Сьогодні пропонуємо урізноманітнити меню і пропонуємо приготувати під час виїзду на пікнік пікантні курячі стегенця.

Їх плюс — у простоті та універсальності. Ми пропонуємо замаринувати їх у пікантному соусі та посмажити на решітці. Якщо ви хочете приготувати такі стегенця будинку, підійде і духовка. Головне — добре її розігріти, деко змастити олією. У духовці їх потрібно запікати спочатку на сильному, потім на середньому вогні протягом години та під час приготування кілька разів проколоти. Рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Люблю готувати".

Як приготувати стегенця з пікантним соусом

Інгредієнти на 4 великі курячі стегенця:

  • 1 пачка майонезу;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 200 мл сухого білого вина;
  • 2 ст. л. карі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • 1 ч. л. солі.

Для соусу:

  • 100 г майонезу;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 3 ст. л. кетчупу;
  • дрібно нарізана зелень кропу.

Спосіб приготування :

  1. Викладаємо курячі стегенця у відповідний посуд, ретельно миємо, додаємо вино і перемішуємо. М’ясо ретельно проколюємо голкою та відправляємо в холодильник на 3-4 години.
  2. В окремому посуді змішуємо майонез, гірчицю, карі, перець, сіль і добре перемішуємо.
  3. З м’яса зливаємо вино, заливаємо маринадом і відправляємо в холодильник щонайменше на 5 годин.
  4. Замариновані стегенця викладаємо на ґрати та обсмажуємо на сильному вогні до готовності, часто перевертаючи.
Курячі стегенція
Фото: Телеграф

Раніше ми розповідали, які помилки роблять шашлик огидним. Вони тільки зіпсують м’ясо.