Усі змішали — і в духовку: паста вийде не гіршою, ніж у італійських шеф-кухарів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ви приготуєте вечерю швидко і без клопоту
Приготувати шикарну вечерю, як з італійського ресторану, легко. Вам знадобляться лише макарони, духовка та небагато часу.
Простим рецептом розкішної вечері діляться "Добрі новини". Вам потрібно лише змішати всі інгредієнти, відправити в духовку і трохи почекати. Результат вас здивує — у вас вийде апетитна страва, яка нагодує всю вашу родину.
Як приготувати макарони зі смачним соусом у духовці
Інгредієнти:
- 250 г сухих макаронів;
- 400 г подрібнених помідорів;
- 400 мл томатного соусу;
- 1 цибулина;
- 3-4 зубчики часнику;
- суміш італійських трав;
- сіль та перець за смаком;
- 200 г тертого сиру;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 500 мл курячого бульйону чи води;
- свіжої зелені для подачі.
Спосіб приготування:
- На середньому вогні розігріваємо велику сковороду з оливковою олією, викладаємо цибулю нарізану й обсмажуємо близько 5 хвилин до прозорості.
- Через зазначений час додаємо подрібнений часник і смажимо ще 1-2 хвилини до появи характерного аромату.
- Подрібнюємо помідори та відправляємо в сковороду разом із томатним соусом, італійськими травами, сіллю та перцем. Все перемішуємо, даємо закипіти, зменшуємо вогонь і тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин, поки маса трохи не загусне.
- У велику форму для запікання викладаємо рівним шаром макарони, заливаємо томатний соус таким чином, щоб усе було вкрите соусом. Додаємо трохи води та посипаємо твердим сиром.
- Накриваємо все фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин до золотистості сиру.
Дістаємо форму з духовки та даємо страві трохи охолонути. Прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо страву гарячим з улюбленим салатом.