Цією голландською крихтою наїсться вся родина: рецепт незвичайного сніданку

Читать на русском
Автор
Голландський млинець з полуницею під назвою датч бебі
Голландський млинець з полуницею під назвою датч бебі. Фото shuba.life

Такий сніданок розтане у роті

Сезон полуниці у розпалі. Любителі ягоди вже встигли поласувати нею, тепер черга для приготування найрізноманітніших страв із полуницею.

Сьогодні ми зі Shuba поділимося полуничним рецептом голландського млинця з полуницею. Готується він із звичайнісіньких і бюджетних інгредієнтів, запікається в духовці, а в процесі як би "вибухає". Подається він як ситний сніданок або десерт і виходить настільки великим, що нагодувати можна відразу кілька людей.

Як приготувати млинець з полуницею

Інгредієнти на 3 порції:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • молоко 2,5% — 250 мл;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • розпушувач — 1 ст. л.;
  • масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
  • цукор ванільний — до свого смаку;
  • полуниця – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У посудині змішуємо борошно, яйця, звичайний та ванільний цукор, молоко. Усі перемішуємо до однорідного стану.
  2. У ємність для запікання з розтопленим маслом виливаємо тісто і відправляємо все в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Млинець повинен збільшитись у розмірі. Духовку тим часом відкривати не варто.
  3. Далі температуру знижуємо до 190 градусів та випікаємо ще 5 хвилин до золотистості.
  4. Дістаємо млинець із духовки — він має після цього опуститися. Нарізаємо його на порції та прикрашаємо полуницею.

Раніше ми розповідали, як з полуницею приготувати італійську панна коту. Спробуйте і вам точно сподобається.