Цьому рецепту понад сотня років: готуємо незвичайний салат "Вальдорф"

Читать на русском
Автор
Простий та корисний салат “Вальдорф
Простий та корисний салат “Вальдорф. Фото vazhnoznat.com

Ідеальний варіант для легкої вечері

Хочеться здивувати близьких незвичайним салатом, але на думку нічого не спадає? Тоді пропонуємо приготувати салат, якому вже понад сотню років. З’явився він завдяки кухарям одного нью-йоркського готелю "Вальдорф-Асторія", а сьогодні у різних варіаціях він відомий у будь-якому куточку світу.

Називається цей салат "Вальдорф". Існує багато варіантів його приготування. Деякі додають до нього курку чи ананас, виноград чи руколу. Чим би ви не доповнили салат, вийде ідеальна страва для легкої вечері або здорового перекушування. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати салат "Вальдорф"

Інгредієнти:

  • 5 стебел селери;
  • жменя волоських горіхів;
  • 1 соковите зелене яблуко;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 100 мл вершків (жирність 33%);
  • 2 ст. майонезу.

Спосіб приготування:

  1. Стебла селери чистимо із зовнішнього боку і нарізаємо навскіс таким чином, щоб вийшла тонка соломка.
  2. Волоські горіхи смажимо на сковороді та подрібнюємо.
  3. Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкою соломкою. За бажанням збризкуємо 1 ч. л. лимонного соку, щоб воно не так швидко темніло.
  4. В окрему миску вливаємо вершки та збиваємо міксером близько 2 хвилин.
  5. Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом та перемішуємо.

Перед подачею даємо салату настоятися кілька хвилин. Подаємо з картопляним пюре.