Цю шарлотку можна готувати замість торта: простий рецепт домашньої випічки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Такий пиріг можна приготувати дуже швидко](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/ca/e5612c7f-6724dbf501cddf4ed8cb69d63a3e0ca8.jpg?v=0544_1)
Чудовий рецепт — просто і швидко
Ми розповідали, як приготувати смачні кабачки. Якщо ж шукаєте рецепт солодощів, які можна приготувати дуже швидко, зберігайте собі цю статтю.
Разом із порталом "Господинька" пропонуємо приготувати полуничну шарлотку. Вона завжди виходить вдалою, смачною, а полуниця дарує літній аромат та свіжість. Влітку її можна готувати замість торта — така смачна.
Інгредієнти:
- 8 яєць
- дрібка солі
- 200 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 мл олії без запаху
- 300 г борошна
- 10 г розпушувача
- 500-600 г полуниці
Спосіб приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійких піків за допомогою міксера. Поступово додавайте звичайний та ванільний цукор, продовжуючи збивати.
- Додайте жовтки до збитих білків і обережно перемішайте до однорідної маси. Потім влийте олію без запаху і знову злегка перемішайте.
- Додайте борошно, просіяне з розпушувачем, в два етапи, акуратно вимішуючи тісто ложкою, щоб зберегти його пишність. Полуницю добре вимийте, видаліть плодоніжки та наріжте на шматочки.
- Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом. Рівномірно розподіліть полуницю по тісту.
- Розігрійте духовку до 175°C. Випікайте шарлотку протягом 40-45 хвилин, або до золотистої скоринки.
Готову шарлотку з полуницею трохи остудіть у формі, потім акуратно переверніть на блюдо і посипте цукровою пудрою за бажанням. Також ми ділились рецептом смачного салату.