Мало хто знає: як насправді потрібно мити гриби

Читать на русском
Автор
Як правильно очищати та мити гриби
Як правильно очищати та мити гриби. Фото skmarket.kiev.ua

Що зробити з печерицями перед смаженням

Ми розповідали, що зробити з фаршем для кращого смаку. Тепер ділимось секретами приготування печериць.

У багатьох кулінарів печериці — один із найулюбленіших інгредієнтів, адже з них можна приготувати безліч смачних страв. Проте, часто виникає питання: чи потрібно чистити ці гриби перед приготуванням. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media.

Відповідь — залежить від декількох факторів

Розмір

Маленькі печериці (до 5 см) можна не чистити, просто добре промити під проточною водою. З великих печериць краще видалити шкірку, яка з віком стає жорсткою.

Спосіб приготування

Для смаження, тушкування очищення не є обов'язковим, але рекомендується для кращого смаку та текстури. Якщо ви збираєтесь їсти їх сирими, очищення є обов'язковим, щоб видалити можливі забруднення.

Деякі люди вважають за краще чистити всі печериці, інші ж роблять це лише з великими. Не замочуйте печериці у воді надовго, адже вони швидко вбирають вологу. Промийте очищені гриби під проточною водою і просушіть їх паперовим рушником.

З такою підготовкою гриби якнайкраще розкриють свій смак. Також ми розповідали, що можна додати у котлети для кращого смаку.