Мало хто знає про це: є одна ознака сиру, з якого вийдуть найкращі сирники

Читать на русском
Автор
Як обрати сир на сирники
Як обрати сир на сирники. Фото 24tv.ua

Від сиру все залежить

Ми розповідали, які спеції не варто додавати в котлети. Тепер ділимось тонкощами приготування смачних сирників.

Ця страва не завжди вони виходять такою, як очікується. Вони можуть розповзатися на сковороді, бути жорсткими або мати не той смак. Як пишуть на Ukr.Media, секрет ідеальних сирників — у правильному виборі сиру. Розповідаємо, на що звернути увагу.

Жирність

Сир не повинен бути занадто вологим. В такому випадку вам доведеться додати багато борошна, щоб тісто тримало форму. Це зробить сирники жорсткими та "борошнистими". Сир не повинен бути занадто жирним (понад 20%). В такому випадку сирники можуть розповзтися на сковороді під час смаження. Ідеальна жирність сиру для сирників — 5-18%. Такий сир буде пластичним, з нього легко ліпити сирники, а готові вироби будуть мати ніжний сирний смак.

Свіжість

Вибирайте свіжий сир. Несвіжий сир буде мати кислий запах, який неможливо замаскувати навіть цукром чи родзинками. Знежирений сир не підходить. Він робить тісто "гумовим" і позбавляє сирники смаку.

Сухість

Зверніть увагу на те, щоб сир був сухим. Якщо сир вологий, його можна трохи віджати. Для цього загорніть кульку сиру в кілька паперових рушників і щільно притисніть руками до столу, щоб прибрати зайву вологу.

Не додавайте занадто багато борошна. Додавайте борошно поступово, до потрібної консистенції. Також ми розповідали, які помилки псують смак борщу.