Ідеально навіть до святкового столу: квасоля з грибами в Успенський піст порадує близьких
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Салат виходить смачним та поживним
У деякі дні Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 до 14 серпня, дозволяється лише сухоїдіння. Однак в суботу та неділю можна також їсти гарячі страви з олією.
Однією з таких є тушкована квасоля з грибами. Страва виходить настільки смачною, що ви захочете її приготувати навіть після посту, інформують на Facebook-сторінці "Близенько".
Як приготувати квасолю з грибами
- квасоля — 1 склянка;
- гриби білі — 300 г;
- томатна паста — за смаком;
- цибуля — 2 шт.;
- борошно — 2 ст. л.;
- олія — 2 ст. л.;
- кріп — пучок;
- сіль — за смаком;
- перець чорний мелений — за смаком;
Спосіб приготування:
- Квасолю відварити до готовності у підсоленій воді.
- Тим часом паралельно почистити гриби, нарізати скибочками та обсмажити на сковорідці протягом 10-15 хвилин.
- Додати нарізану кубиками цибулю, обсмажити.
- У сотейнику обсмажити борошно до золотистості, додати томатну пасту, за необхідності воду, трохи солі та перцю, добре перемішати та прогріти декілька хвилин.
- Соус вилити до грибів, туди ж висипати зварену квасолю.
- Акуратно з’єднавши всі інгредієнти, накрити сковорідку кришкою та тушкувати на невеликому вогні протягом 10–15 хвилин.
- Подавати страву до столу бажано теплою, попередньо прикрасивши її гілочкою кропу.
Раніше "Телеграф" розповідав, скільки вихідних у липні 2024 року і що відзначатимуть українці. Повний календар свят.