Ідеально навіть до святкового столу: квасоля з грибами в Успенський піст порадує близьких

Читати російською
Автор

Салат виходить смачним та поживним

У деякі дні Успенського посту, який цьогоріч триватиме з 1 до 14 серпня, дозволяється лише сухоїдіння. Однак в суботу та неділю можна також їсти гарячі страви з олією.

Однією з таких є тушкована квасоля з грибами. Страва виходить настільки смачною, що ви захочете її приготувати навіть після посту, інформують на Facebook-сторінці "Близенько".

Як приготувати квасолю з грибами

  • квасоля — 1 склянка;
  • гриби білі — 300 г;
  • томатна паста — за смаком;
  • цибуля — 2 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • олія — 2 ст. л.;
  • кріп — пучок;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний мелений — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Квасолю відварити до готовності у підсоленій воді.
  2. Тим часом паралельно почистити гриби, нарізати скибочками та обсмажити на сковорідці протягом 10-15 хвилин.
  3. Додати нарізану кубиками цибулю, обсмажити.
  4. У сотейнику обсмажити борошно до золотистості, додати томатну пасту, за необхідності воду, трохи солі та перцю, добре перемішати та прогріти декілька хвилин.
  5. Соус вилити до грибів, туди ж висипати зварену квасолю.
  6. Акуратно з’єднавши всі інгредієнти, накрити сковорідку кришкою та тушкувати на невеликому вогні протягом 10–15 хвилин.
  7. Подавати страву до столу бажано теплою, попередньо прикрасивши її гілочкою кропу.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки вихідних у липні 2024 року і що відзначатимуть українці. Повний календар свят.