Пропонуємо вам 4 рецепти найсмачнішого варення з цієї чудо-ягоди. Воно зарядить організм потужною порцією вітаміну С та подарує бадьорості на весь день.
Класичне варення з жимолості
До складу ягід жимолості входять фосфор, калій, магній, залізо та кальцій. Трохи менше у складі натрію, міді, цинку, стронцію, барію, селену та йоду. Крім цього, ягоди містять глюкозу, фруктозу, галактозу та сахарозу.
Складові:
- Ягоди жимолості – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 200 мл
Спосіб приготування:
Ягоди помийте і відкиньте на друшляк.У посуд для варіння налийте варення воду і всипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.Після закипання зменшіть вогонь та проваріть сироп десять хвилин.Опустіть ягоди в киплячий сироп, закип'ятіть і зніміть із вогню.Накрийте рушником і залиште на 6-8 годин.Потім готове варення знову поставте на вогонь і варіть протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.Отримане варення перелийте в стерилізовані банки та закрийте капроновими кришками.Зберігайте у прохолодному місці.Варення з жимолості з лимонною кислотою
Складові:
- Ягоди жимолості -1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Лимонна кислота – 2-3 г
Спосіб приготування:
Зваріть цукровий сироп із води та цукру.Опустіть у киплячий сироп ягоди жимолості, дайте їм скипіти, варіть п'ять-сім хвилин, після чого зніміть з вогню.Дайте настоятися шість-вісім годин.Після закінчення часу таз із варенням знову поставте на вогонь, закип'ятіть, проваріть п'ять хвилин і знову залиште наполягати.Повторюйте процес кілька разів, поки ягоди не опиняться на дні.При останньому варінні додайте лимонну кислоту - так варення не зацукриться.Читай також: Страви з кульбаб: 3 оригінальні рецепти
Варення з жимолості, перетерте з цукром
Складові:
- Ягоди жимолості – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
Спосіб приготування:
Ягоди жимолості перемішайте з цукром і подрібніть блендером.Отриману масу поставте на вогонь і прогрійте до розчинення цукру.Розлийте банками, ретельно закрийте.Зберігайте у темному, прохолодному місці.Читай також: Незвичайне варення: топ-5 рецептів
Варення з жимолості без варіння
Складові:
- Ягоди жимолості – 1,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Лимонна кислота – 2 г
Спосіб приготування:
Ягоди змішайте з цукром і подрібніть у блендері.Отриману масу розтирайте дерев'яною ложкою доти, доки розчиниться цукор.В кінці розмішування додайте|добавляйте| лимонну кислоту.Зберігайте цю заготівлю у прохолодному місці.Смачного!