Просто залийте фрукти тістом – і в духовку: найпростіший рецепт пирога

Читать на русском
Автор
62964
Випічка вийде пишною та неймовірно смачною Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:37
Випічка вийде пишною та неймовірно смачною. Фото vazhnoznat.com

Ви витратите 10 хвилин часу, все інше зробить духовка

Мандарини зазвичай асоціюються у нас із Новим роком. А ви знали, що з ними можна готувати неперевершену випічку? І якщо ви вже куштували мандариновий пиріг, то час для нових експериментів.

Пиріг від "Бабусиних рецептів" відрізняється простотою приготування та фантастичним смаком. До того ж мандарини можна замінити на улюблені ягоди чи фрукти – і щоразу ваша випічка буде іншою до смаку.

Як приготувати мандариновий пиріг

Інгредієнти на форму діаметром 24 см:

  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • соняшникова олія – 150 г;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 15 г;
  • ванілін – щіпка;
  • мандарини – 6-7 шт.

Спосіб приготування:

  1. Мандарини чистимо від шкірки та прожилок, часточки розрізаємо на дві половини впоперек.
  2. Дно форми змащуємо невеликою кількістю вершкового масла, рівномірно посипаємо цукром 2 ст. л. цукру.
  3. Для приготування тіста в глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо молоко і збиваємо все міксером або віночком до однорідного стану. Далі додаємо цукор, олію і все знову добре перемішуємо.
  4. Окремо змішуємо борошно та розпушувач, за бажанням додаємо щіпку ваніліну. Додаємо отриману борошняну суміш у яєчну і добре перемішуємо до повного розчинення грудочок. За консистенцією тісто має бути рідкісним, як на оладки.
  5. Підготовлені мандарини викладаємо у форму зрізом донизу, залишаючи між ними трохи простору. Заливаємо все підготовленим тістом та рівномірно розподіляємо.
  6. Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Даємо трохи охолонути, дістаємо із форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

Раніше ми розповідали про хитрий спосіб чищення мандаринів. Ви навіть руки не забрудните.