Просто залийте фрукти тістом – і в духовку: найпростіший рецепт пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 62941
Ви витратите 10 хвилин часу, все інше зробить духовка
Мандарини зазвичай асоціюються у нас із Новим роком. А ви знали, що з ними можна готувати неперевершену випічку? І якщо ви вже куштували мандариновий пиріг, то час для нових експериментів.
Пиріг від "Бабусиних рецептів" відрізняється простотою приготування та фантастичним смаком. До того ж мандарини можна замінити на улюблені ягоди чи фрукти – і щоразу ваша випічка буде іншою до смаку.
Як приготувати мандариновий пиріг
Інгредієнти на форму діаметром 24 см:
- яйця – 3 шт.;
- молоко – 50 мл;
- соняшникова олія – 150 г;
- цукор – 150 г;
- борошно – 300 г;
- розпушувач – 15 г;
- ванілін – щіпка;
- мандарини – 6-7 шт.
Спосіб приготування:
- Мандарини чистимо від шкірки та прожилок, часточки розрізаємо на дві половини впоперек.
- Дно форми змащуємо невеликою кількістю вершкового масла, рівномірно посипаємо цукром 2 ст. л. цукру.
- Для приготування тіста в глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо молоко і збиваємо все міксером або віночком до однорідного стану. Далі додаємо цукор, олію і все знову добре перемішуємо.
- Окремо змішуємо борошно та розпушувач, за бажанням додаємо щіпку ваніліну. Додаємо отриману борошняну суміш у яєчну і добре перемішуємо до повного розчинення грудочок. За консистенцією тісто має бути рідкісним, як на оладки.
- Підготовлені мандарини викладаємо у форму зрізом донизу, залишаючи між ними трохи простору. Заливаємо все підготовленим тістом та рівномірно розподіляємо.
- Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Даємо трохи охолонути, дістаємо із форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Раніше ми розповідали про хитрий спосіб чищення мандаринів. Ви навіть руки не забрудните.