Королівська закуска зі скумбрії: на новорічному застіллі всі спитають рецепт цієї незвичайної рибки

Читать на русском
Автор
707
Ця незвичайна закуска здатна здивувати будь-кого Новина оновлена 09 грудня 2023, 19:27
Ця незвичайна закуска здатна здивувати будь-кого. Фото "Школа життя"

Чудова рибна страва на святковий стіл

Ми розповідали, як приготувати ситну та розкішну закуску з креветками. Наступна страва з рибки своєю вишуканістю може позмагатись з будь-якою іншою.

Ділимось рецептом незвичайної заливної закуски зі скумбрії. Вона має надзвичайно ефектний і святковий вигляд. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 г.
  • Петрушка, кріп – невеликі пучки
  • Сіль
  • Перець
  • Свіжомелений коріандр – 2 дрібки
  • Швидкорозчинний желатин – 2 ч.л.

Для заливки:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сіль – дрібка
  • Чорний мелений перець
  • Приправа для риби – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію чистимо, відділяємо з неї філе. Прямокутну форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом.
  2. Моркву чистимо та ріжемо на кружечки. Розподіляємо її першим шаром.
  3. Другим шаром викладаємо два філе скумбрії (без кісток). Додаємо сіль, перець, мелений коріандр. Присипаємо все швидкорозчинним желатином.
  4. Наступним шаром розподіляємо подрібнений чорнослив. Викладаємо також цибулю і терту сиру моркву. Зверху конструкцію посипаємо нарізаною петрушкою та кропом.
  5. Зверху накриваємо ще двома філе скумбрії. Після риби знову додаємо сіль, перець, желатин, чорнослив. Наверх кладемо цибулю та терту моркву.
  6. Окремо з’єднуємо яйця, сіль, перець та приправу для риби. Вінчиком збиваємо усе до однорідності. Вливаємо до маси молоко та перемішуємо ще раз.
  7. Обережно вливаємо молочну суміш у форму. При натисканні виделкою вона повинна злегка виявлятися назовні.
  8. Форму з рибою відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання — 1 година.
  9. Після запікання форму дістаємо, охолоджуємо її спочатку при кімнатній температурі. Потім, не дістаючи, прибираємо в холодильник на 6-8 годин.

Дістаємо закуску з форми лише після холодильника. Вона буде добре тримати форму, не розвалиться. Також ми ділились рецептом королівського оселедця під шубою.