Королівська закуска зі скумбрії: на новорічному застіллі всі спитають рецепт цієї незвичайної рибки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 709
![Ця незвичайна закуска здатна здивувати будь-кого](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/d1/84ff2f12-4d43c81352b5023609026d65eff2fd16.jpg?v=4010_1)
Чудова рибна страва на святковий стіл
Ми розповідали, як приготувати ситну та розкішну закуску з креветками. Наступна страва з рибки своєю вишуканістю може позмагатись з будь-якою іншою.
Ділимось рецептом незвичайної заливної закуски зі скумбрії. Вона має надзвичайно ефектний і святковий вигляд. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Чорнослив – 100 г.
- Петрушка, кріп – невеликі пучки
- Сіль
- Перець
- Свіжомелений коріандр – 2 дрібки
- Швидкорозчинний желатин – 2 ч.л.
Для заливки:
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Сіль – дрібка
- Чорний мелений перець
- Приправа для риби – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Скумбрію чистимо, відділяємо з неї філе. Прямокутну форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом.
- Моркву чистимо та ріжемо на кружечки. Розподіляємо її першим шаром.
- Другим шаром викладаємо два філе скумбрії (без кісток). Додаємо сіль, перець, мелений коріандр. Присипаємо все швидкорозчинним желатином.
- Наступним шаром розподіляємо подрібнений чорнослив. Викладаємо також цибулю і терту сиру моркву. Зверху конструкцію посипаємо нарізаною петрушкою та кропом.
- Зверху накриваємо ще двома філе скумбрії. Після риби знову додаємо сіль, перець, желатин, чорнослив. Наверх кладемо цибулю та терту моркву.
- Окремо з’єднуємо яйця, сіль, перець та приправу для риби. Вінчиком збиваємо усе до однорідності. Вливаємо до маси молоко та перемішуємо ще раз.
- Обережно вливаємо молочну суміш у форму. При натисканні виделкою вона повинна злегка виявлятися назовні.
- Форму з рибою відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання — 1 година.
- Після запікання форму дістаємо, охолоджуємо її спочатку при кімнатній температурі. Потім, не дістаючи, прибираємо в холодильник на 6-8 годин.
Дістаємо закуску з форми лише після холодильника. Вона буде добре тримати форму, не розвалиться. Також ми ділились рецептом королівського оселедця під шубою.