Приготуйте ваші пальці та ніс: як вибрати найсмачніші мандарини

Читать на русском
Автор
819
Ви принесете додому найсолодші цитрусові
Ви принесете додому найсолодші цитрусові. Фото pinterest.com

Ці поради вам точно знадобляться

Мандарин – один із найпопулярніших фруктів у зимовий період. Ми любимо ними перекусити та навіть готуємо приголомшливий домашній пиріг.

Однак, іноді ми з магазину приносимо зелені фрукти. Разом з UAportal поділимося кількома хитрощами, завдяки яким ви легко та швидко оберете стиглі мандарини.

Як вибрати смачні мандарини

Мандарини повинні бути м’якими на дотик, соковитими та без неприємних запахів. Також варто звернути увагу на деякі чинники.

Обов’язково огляньте шкірку мандарину. Свіжий фрукт має бути з твердою шкіркою, яка знімається нелегко. Якщо ж шкірка тонка і легко знімається, швидше за все, мандарин не буде соковитим.

Уважно подивіться на місце, де мандарин був прикріплений до дерева – воно має бути білим та м’яким. Коричневі плями тут означають, що фрукт починає засихати.

Якщо вам попалися мандарини з гілочками та листям, зверніть увагу на колір листя. Якщо фрукт свіжий, листя буде яскраво-зеленим з м’якою текстурою.

Натисніть трохи на шкірку мандарину та понюхайте. Дозрілий фрукт виділятиме відмінний аромат.

Переконайтеся, що мандарин має рівномірне забарвлення, плавно переходячи від помаранчевого до легких відтінків зеленого. Бажано, щоб зелена частина займала трохи більше третини поверхні фрукта чи взагалі без зелених ділянок.

Раніше ми ділилися хитрим способом чищення мандаринів. Ви навіть руки не забрудните.