Соус, без якого Новий рік не настане: готуємо домашній майонез

Читать на русском
Автор
669
Майонез вийде і смачнішим, і кориснішим
Майонез вийде і смачнішим, і кориснішим. Фото dityinfo.com

Виявляється, це дуже просто

Французький соус, який ми називаємо майонез — найвідоміший з усіх соусів. Навряд чи без нього обійдеться і різдвяний, і новорічний стіл — ми додаємо його і в улюблене олів’є, і в Шубу.

Основа справжнього майонезу незмінна – це свіжі яйця та гарна рослинна олія. Решта – сіль, цукор, лимонний сік, гірчиця – додається для смаку. Саме класичним рецептом улюбленого всіма соусу ми з "Главредом" і поділимося. Впевнені, що приготовлений майонез вам сподобається набагато більше, ніж покупний. До того ж ви будете впевнені в якості улюбленого соусу.

Як приготувати домашній майонез

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця;
  • 0,5 год л цукру;
  • 0,5 ч л солі;
  • 1 ч л оцту 9%;
  • 200 мл рослинної олії.

Спосіб приготування:

  1. У посуд розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, оцет, вливаємо рослинну олію.
  2. Занурювальний блендер поміщаємо таким чином, щоб він накрив яєчні жовтки. Починаємо збивати масу на максимальній швидкості до загусання.
  3. До готового соусу за бажанням додаємо спеції, часник і відправляємо його в окремий посуд для зберігання.

Рекомендуємо додати домашній олів’є у французький салат з буряка за рецептом "Телеграфа". Він вийде ще смачніше.