Корисна до Нового року інформація: чим шампанське відрізняється від ігристого вина

Читать на русском
Автор
978
Ви точно не помилитеся у магазині
Ви точно не помилитеся у магазині. Фото espreso.tv

Мало хто знає про ці відмінності

Неможливо уявити собі новорічні свята без келиха шампанського чи ігристого вина. Шампанське та ігристе вино вражають своєю легкістю та неймовірним смаком.

Проте між цими напоями є кілька рис, про які знають далеко не всі. Часто їх плутають, тому разом із Ukr.Media розповімо про відмінності між шампанським та ігристим вином.

У чому різниця між двома напоями

Напій можна назвати "Шампанським" лише в тому випадку, якщо він приготовлений у Шампань. Ігристе вино може бути виготовлене у будь-якій частині світу і для його приготування використовуються різні сорти винограду.

Зовні в келиху ці два напої дуже схожі — і там, і там дрібні бульбашки, що піднімаються. Аромат у них відрізняється залежно від виду вина.

Як вдома відрізнити ігристе вино від шампанського.

Для цього налийте в келихи вино та шампанське та залиште на годину. У якісному шампанському бульбашки через годину безперервно підійматимуться. У ігристому бульбашки швидко зникнуть, хоча смак напою буде таким же насиченим, як у справжнього шампанського.

П’янити буде сильнішим той напій, бульбашки якого максимально довго тримаються в келиху. До речі, справжнє шампанське газування не зникне, навіть якщо його залишити на добу без пробки.

Раніше ми розповідали, як вибрати м’ясні сосиски. Обов’язково скористайтеся цими порадами.