"Новорічний салют" із звичайних шпрот: ця закуска має бути на вашому столі

Читать на русском
Автор
1605
Закуска вийде нереально красивою та смачною
Закуска вийде нереально красивою та смачною. Фото focus.ua

Вона прикрасить будь-який стіл

Не за горами новорічно-різдвяні свята. Кожен кулінар уже шукає рецепти незвичайних страв, щоб здивувати близьких та друзів.

Разом з Yabpoela пропонуємо приготувати із простих продуктів гарну закуску до новорічного столу. Незвичайна подача, фантастичне поєднання смаків та простота приготування – це безпрограшний варіант для святкового меню.

Як приготувати закуску зі шпротами "Новорічний салют"

Інгредієнти:

  • лаваш тонкий прямокутний — 1 упаковка;
  • шпроти в олії – 1 банку;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • сир твердий – 40 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • огірки солоні – 2 шт.;
  • кріп, майонез, сіль – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Листи лаваша нарізаємо на квадрати розміром 10х10 см, складаємо в стопку і розрізаємо по діагоналі, щоб вийшли трикутники.
  2. Кожен трикутник згортаємо в трубочку одного діаметра та закріплюємо зубочисткою. Усередині повинен залишатися простір для начинки та кожна заготовка повинна стійко стояти.
  3. Всі заготовки ставимо на деко і відправляємо підсушитися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Лаваш підсушиться і добре триматиме форму. Обережно прибираємо зубочистки.
  4. Для приготування начинки на дрібній терці тремо сир, варені яйця і часник. Все змішуємо, заправляємо майонезом та перемішуємо.
  5. Шпроти відправляємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  6. У кожну трубочку вкладаємо рибку хвостом нагору і нарізаний брусочком солоний огірок. Зверху вкладаємо невелику кількість сирної начинки.
  7. Перевертаємо трубочку та викладаємо з боку дна трохи начинки.
  8. Готову закуску прикрашаємо гілочками кропу і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, які страви мають стояти на новорічному столі. Дракон точно буде до вас прихильний.