Ріжте цибулю і жуйте хліб: завдяки цій хитрощі вам не доведеться плакати на кухні

Читать на русском
Автор
3296
Ви не проллєте ні сльозинки
Ви не проллєте ні сльозинки. Фото ukr.media

Простий трюк — і відмінний результат

Цибуля – популярний овоч на нашій кухні. Ми використовуємо його при приготуванні перших страв та м’яса, додаємо в найрізноманітніші салати – специфічний смак овочів надає пікантності та гостроти.

Але при чищенні та нарізці цибулі очі починають сильно сльозитися і приготування страв із цибулею перетворюється на тортури. З цієї причини багато хто додає овоч у страви якомога рідше або користується при нарізанні різними хитрощами. Про один маловідомий, але робочий трюк розповімо разом з "УНІАН".

Як нарізати цибулю і не розплакатися

Щоб нарізка овочів не перетворилася на водоспад сліз, скористайтеся незвичайним, але простим способом. Просто покладіть у рот шматок хліба. Саме завдяки такій хитрощі ви не плакатимете під час приготування страв із цибулі.

Є ще кілька простих хитрощів, щоб уникнути сліз при нарізці цибулі. По-перше, потрібно використовувати гострий ніж — він менше ушкоджує м'якуш цибулі, відповідно виділяє менше відповідних речовин.

Також цибулю можна перед приготуванням відправити на півгодини до холодильника. Такий спосіб також дозволить не плакати під час подрібнення овочів.

Можна також нарізати цибулю під кухонною витяжкою або біля вентилятора. Ця хитрість також позбавить вас сліз.

Завдяки цим хитрощам ви можете спокійно готувати цибулеві оладки. Складна робота перетвориться на гру.