Одна секундна помилка псує котлети: інгредієнт, який всі неправильно додають у фарш

Читать на русском
Автор
4260
Так котлети будуть найсмачнішими
Так котлети будуть найсмачнішими. Фото today.ua

Секрет — у вчасному додаванні солі

Ми розповідали, які продукти не варто додавати в котлети, щоб не зіпсувати страву. Тепер розповідаємо про ще один нюанс, від якого залежить смак м’ясного виробу. Він полягає у своєчасному додаванні солі.

Багато кулінарів помічали, що навіть при правильному рецепті та якісних інгредієнтах котлети можуть вийти жорсткими. Разом із ProstoWay розповідаємо, чому це відбувається.

Одна з найпоширеніших помилок – невчасне соління фаршу. Саме це призводить до того, що котлети виходять не дуже смачними, сухими, неапетитними.

Річ у тім, що сіль, або хлорид натрію, впливає не лише на смак, але й на структуру продуктів. Якщо солити фарш заздалегідь, котлети отримають жорстку консистенцію.

Як правильно солити фарш?

Є одне просте кулінарне правило. Воно полягає у тому, що котлети потрібно солити тільки перед тим, як сформувати їх та викласти на сковороду. Сіль, додана в останній момент, не встигне вплинути на структуру білка.

Так котлети точно вийдуть м'якими та соковитими. Також ми розповідали, як приготувати особливо красиві деруни.