Пиріг вийде ніжним та повітряним: ніхто не здогадається, з чого він
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачний десерт із черствої паски](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/48/6df89fcf-25b80a421b8a7dd453f6a3f428f08484.jpg?v=8939_1)
Жоден шматочок паски не полетить на смітник
Кулінари перед Великоднем намагалися напекти багато різноманітних пасок, щоб побалувати близьких. Залишилася випічка? Ми знаємо, що з нею зробити.
Разом зі Smachno пропонуємо приготувати з черствої паски ніжний та повітряний пиріг. Спробувавши, близькі не здогадаються, у чому хитрість, і проситимуть таку випічку знову і знову.
Як приготувати пиріг з черствої паски
Інгредієнти:
- черства паска – 350 г;
- молоко – 200 мл;
- цукор – 100-150 г;
- курячі яйця – 5 шт.;
- вершкове масло – 60 г;
- сметана – 100 г;
- волоські горіхи – 80 г;
- шоколад – 80 г;
- панірувальні сухарі.
Спосіб приготування:
- Черству паску нарізаємо невеликими шматочками та замочуємо в холодному молоці.
- Окремо розтоплюємо вершкове масло, даємо йому трохи охолонути й невеликою кількістю змащуємо форму. Зверху присипаємо її панірувальними сухарями.
- Добіла розтираємо яєчні жовтки з цукром. В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло, що залишилося, і сметану. Все ретельно перемішуємо.
- В окремому посуді збиваємо білки зі щіпкою солі в круту піну.
- Розм’якшену паску заливаємо жовтками, добре перемішуємо і збиваємо міксером, щоб позбутися великих шматочків.
- В масу акуратно втручаємо курячі білки, додаємо подрібнені волоські горіхи та шоколад.
- Отриманим тістом викладаємо у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 200 градусів до утворення рум’яної скоринки.
Готовому пирогу даємо остигнути, виймаємо з форми та посипаємо цукровою пудрою. Подаємо його з улюбленим напоєм.