Ви забудете про звичайні деруни: відомо, як приготувати їх втричі смачніше та ситніше

Читать на русском
Автор
30844
Такі деруни з м’ясом значно ситніші, ніж звичайні
Такі деруни з м’ясом значно ситніші, ніж звичайні. Фото Meta.ua

Чудовий поживний обід або вечеря

Ми розповідали, як приготувати класичні деруни. Тепер ділимось рецептом вдосконаленої страви, яка може стати повноцінним обідом або вечерею.

Вони виходять ситнішими, ніж звичайні. Весь секрет — у тому, щоб покласти всередину м’ясний фарш. Під час приготування він буде просочувати картопляне тісто і робити його ще смачнішим.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • фарш – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • зелень – до смаку
  • сіль, перець
  • борошно – 2 ст.л
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очищаємо від шкірки. Натираємо її на середніх зубчиках тертки.
  2. Перекладаємо подріблену картоплю у сито, віджимаємо від зайвої вологи. Викладаємо у глибоку тару.
  3. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Кладемо до картоплі. Шинкуємо дрібно зелень, разом із фаршем відправляємо до овочів.
  4. Розділяємо яйця на жовтки та білки. До картопляної суміші додаємо лише жовтки. Солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Додаємо борошно, замішуємо тісто для дерунів.
  5. Білки окремо збиваємо до пишної густої піни. Додаємо їх в картопляну масу, знову перемішуємо.
  6. Розігріваємо в сковороді олію та ложкою викладаємо деруни столовою ложкою. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Подаємо зі сметанкою або білим йогуртом. Також ми ділились рецептом смачного гратену.