Ви забудете про звичайні деруни: відомо, як приготувати їх втричі смачніше та ситніше
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30844
![Такі деруни з м’ясом значно ситніші, ніж звичайні](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/96/396ded78-3f9aa3dea0123b271872fec0b632896b.jpeg?v=7863_1)
Чудовий поживний обід або вечеря
Ми розповідали, як приготувати класичні деруни. Тепер ділимось рецептом вдосконаленої страви, яка може стати повноцінним обідом або вечерею.
Вони виходять ситнішими, ніж звичайні. Весь секрет — у тому, щоб покласти всередину м’ясний фарш. Під час приготування він буде просочувати картопляне тісто і робити його ще смачнішим.
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт.
- цибуля – 1 шт.
- фарш – 200 г
- яйця – 2 шт.
- зелень – до смаку
- сіль, перець
- борошно – 2 ст.л
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Картоплю очищаємо від шкірки. Натираємо її на середніх зубчиках тертки.
- Перекладаємо подріблену картоплю у сито, віджимаємо від зайвої вологи. Викладаємо у глибоку тару.
- Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Кладемо до картоплі. Шинкуємо дрібно зелень, разом із фаршем відправляємо до овочів.
- Розділяємо яйця на жовтки та білки. До картопляної суміші додаємо лише жовтки. Солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Додаємо борошно, замішуємо тісто для дерунів.
- Білки окремо збиваємо до пишної густої піни. Додаємо їх в картопляну масу, знову перемішуємо.
- Розігріваємо в сковороді олію та ложкою викладаємо деруни столовою ложкою. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Подаємо зі сметанкою або білим йогуртом. Також ми ділились рецептом смачного гратену.