Не кип’ятіть глінтвейн: як зберегти смак і аромат новорічного напою

Читать на русском
Автор
4067
Глінтвейн - це те, що вам потрібно (фото створене з допомогою ШІ)
Глінтвейн - це те, що вам потрібно (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Не потрібно багато зусиль, щоб приготувати його у домашніх умовах

Глінтвейн — це традиційний різдвяний напій, який готується з червоного вина, прянощів і фруктів. Він має солодкий, пряний аромат і зігріває в холодні зимові дні. Приготувати глінтвейн вдома нескладно, ми ділимося порадами, які допоможуть вам зробити його не тільки смачнішим, але й по-справжньому новорічним.

Використовуйте якісне вино

Для глінтвейну найкраще підходить сухе червоне вино середнього ступеня міцності (12 — 13%). Ви можете використовувати будь-який сорт, який вам подобається, але краще вибирати вино з яскравим фруктовим ароматом.

Не кип'ятіть глінтвейн

Глінтвейн не повинен кипіти, інакше він втратить свій смак і аромат. Доводите його до температури 70 — 80 градусів Цельсія, після чого зніміть з вогню.

Додайте правильні прянощі

Прянощі надають глінтвейну його характерний аромат. Найпоширенішими прянощами для глінтвейну є кориця, гвоздика, імбир і мускатний горіх. Ви можете додати та інші прянощі на свій смак, наприклад, бадьян, кардамон, цедру цитрусових або ванілін.

Залиште глінтвейн настоятися

Після того, як ви зняли глінтвейн з вогню, дайте йому настоятися протягом 15 — 20 хвилин. За цей час прянощі віддадуть свій аромат напою.

Подайте глінтвейн гарячим

Глінтвейн подається гарячим, в келихах для глінтвейну. Ви можете прикрасити келихи скибочками цитрусових або прянощами.

Ось простий рецепт класичного глінтвейну:

Складові:

  • 750 мл сухого червоного вина
  • 1 паличка кориці
  • 6 гвоздик
  • 1 чайна ложка меду
  • 1 апельсин

Приготування:

  1. Змішайте вино, корицю, гвоздику і мед в каструлі.
  2. Нагрійте на середньому вогні, не доводячи до кипіння.
  3. Потримайте на вогні 10 — 15 хвилин.
  4. Додайте скибочки апельсина.
  5. Зніміть з вогню і дайте настоятися 15 — 20 хвилин.
  6. Розлийте по келихах і подавайте.

Цей рецепт можна модифікувати на свій смак. Наприклад, ви можете додати 50 мл бренді або коньяку, щоб зробити глінтвейн більш міцним. Або додати 100 г цукру, якщо ви любите солодкі напої.

Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна пити на морозі у спробах зігрітися. Деякі напої створюють лише ілюзію зігрівання.