Чотири яблука та трохи меду: готуємо улюблений з дитинства десерт

Читать на русском
Автор
13221
Неймовірно апетитно та дуже корисно
Неймовірно апетитно та дуже корисно. Фото shuba.life

Швидкий рецепт для найзайнятіших

Ароматні запечені в духовці яблука – це чудовий варіант для сніданку або корисного перекусу. Їх можна запікати з сиром, згущеним молоком або з цукром і вершковим маслом, з кленовим сиропом і будь-якими сухофруктами.

Сьогодні ми разом зі Smachnonews запечемо яблука з медом та корицею. Саме таким десертом любила нас побалувати бабуся у дитинстві, ми ж повторимо цю страву.

Як приготувати печені яблука з медом та корицею

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 яблука;
  • 3 – 4 столові ложки меду;
  • підлогу чайної ложки кориці;
  • половина чайної ложки ванільного цукру;
  • півсклянки будь-яких горіхів;
  • 2 столові ложки вершкового або розтопленого кокосового масла.

Спосіб приготування:

  1. Миємо яблука, кільцем зрізаємо верхівку та ложкою видаляємо серцевину.
  2. Розтоплюємо в мисці мед, додаємо корицю, ваніль та подрібнені горіхи. В масу додаємо вершкове масло або розтоплене кокосове, все ретельно перемішуємо.
  3. Приготовленою начинкою наповнюємо кожне яблуко, рівномірно розподіляємо горіхи та мед усередині яблука.
  4. Деко застилаємо папером для випічки, розмішаємо підготовлені яблука і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півгодини або до м’якості яблук. Через вказаний час дістаємо яблука з духовки, даємо трохи охолонути та подаємо до столу.

Якщо ж лишилося трохи яблук, рекомендуємо приготувати незвичайний омлет. Такій страві здивуються і дорослі, і діти.