Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт нереально красивого солоного манника під сирною шапочкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15467
Такий пиріг ідеальний до чаю чи на сніданок
Ми розповідали, як приготувати гору ніжних котлет з однієї курячої грудки. Але, якщо котлети вам набридли, зверніть увагу на наступний рецепт.
Закусочний буряковий манник із сиром — це неординарний пиріг до сніданку чи до чаю. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 450 г буряка
- 180 г манної крупи
- 200 мл молока
- 1 цибулина
- 100 г сметани
- 100 г твердого сиру
- 1,5 ч. л. солі
- чорний мелений перець за смаком
- 2 ст. л. рослинної олії
- сметана та свіжа петрушка для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Варимо буряк в каструлі з водою до готовності (близько години). Охолоджуємо та очищаємо.
- Заливаємо манну крупу молоком і залишаємо набухати на 25 хвилин. Чистимо буряк, натираємо на крупній терці.
- Чистимо та нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Розігріваємо олію на сковороді, обсмажуємо її до прозорості.
- Додаємо буряк і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. За необхідності додаємо воду.
- З'єднуємо бурякову масу з набряклою манкою, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Форму для запікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї манно-бурякову масу, розрівнюємо. Зверху викладаємо сметану.
- Випікаємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин. Посипаємо манник сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
- Виймаємо з духовки, охолоджуємо, нарізаємо порційними шматочками. Подаємо зі сметаною та подрібненою зеленню.
Пиріг можна їсти як холодним, так і гарячим. Також ми ділились рецептом чудового салату з хурмою — разом ці дві яскраві страви будуть мати неперевершений вигляд.