Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт нереально красивого солоного манника під сирною шапочкою

Читать на русском
Автор
15469
Виходить дуже смачно і яскраво
Виходить дуже смачно і яскраво. Фото noviydoctor.com

Такий пиріг ідеальний до чаю чи на сніданок

Ми розповідали, як приготувати гору ніжних котлет з однієї курячої грудки. Але, якщо котлети вам набридли, зверніть увагу на наступний рецепт.

Закусочний буряковий манник із сиром — це неординарний пиріг до сніданку чи до чаю. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 450 г буряка
  • 180 г манної крупи
  • 200 мл молока
  • 1 цибулина
  • 100 г сметани
  • 100 г твердого сиру
  • 1,5 ч. л. солі
  • чорний мелений перець за смаком
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сметана та свіжа петрушка для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Варимо буряк в каструлі з водою до готовності (близько години). Охолоджуємо та очищаємо.
  2. Заливаємо манну крупу молоком і залишаємо набухати на 25 хвилин. Чистимо буряк, натираємо на крупній терці.
  3. Чистимо та нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Розігріваємо олію на сковороді, обсмажуємо її до прозорості.
  4. Додаємо буряк і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. За необхідності додаємо воду.
  5. З'єднуємо бурякову масу з набряклою манкою, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  6. Форму для запікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї манно-бурякову масу, розрівнюємо. Зверху викладаємо сметану.
  7. Випікаємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин. Посипаємо манник сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
  8. Виймаємо з духовки, охолоджуємо, нарізаємо порційними шматочками. Подаємо зі сметаною та подрібненою зеленню.

Пиріг можна їсти як холодним, так і гарячим. Також ми ділились рецептом чудового салату з хурмою — разом ці дві яскраві страви будуть мати неперевершений вигляд.