Склянка гречки — і сита вся сім’я: рецепт страви, яка завжди виручить

Читать на русском
Автор
25843
Смачно, корисно та дуже ситно
Смачно, корисно та дуже ситно. Фото shuba.life

Відмінний вихід, якщо вдома не було м’яса

Якщо вдома є трохи фаршу — проблему ситного обіду чи вечері вирішено. З цього продукту ми готуємо багато страв — від соковитих котлет до м’ясних зраз.

Але що робити, якщо вдома м’яса не виявилося, а котлет дуже хочеться? Тоді можна приготувати їх із гречки. Улюблена страва вийде такою ж ніжною на смак і з хрусткою скоринкою. Незвичайним рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати котлети з гречки

Інгредієнти:

  • 1 ст. сухий гречки;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 400 г будь-яких грибів;
  • 1 невелика морква;
  • сухарі для панірування;
  • рослинна рафінована олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Гречку миємо і варимо в гарячій підсоленій воді в пропорції 1:2 до готовності. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо на 15 хвилин під кришкою.
  2. Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо все на розігрітій сковороді з олією до готовності, поки не випарується рідина.
  3. Змішуємо грибну засмажку з відвареною гречкою, солимо і перчимо на смак і подрібнюємо за допомогою занурювального блендера, не доводячи до консистенції пюре. Формуємо з фаршу невеликі котлети та обвалюємо в панірувальних сухарях.
  4. Обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до золотистої скоринки.

Готові котлети подаємо з домашнім хлібом та насолоджуємось. Смачного!