Склянка гречки — і сита вся сім’я: рецепт страви, яка завжди виручить
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25829
Відмінний вихід, якщо вдома не було м’яса
Якщо вдома є трохи фаршу — проблему ситного обіду чи вечері вирішено. З цього продукту ми готуємо багато страв — від соковитих котлет до м’ясних зраз.
Але що робити, якщо вдома м’яса не виявилося, а котлет дуже хочеться? Тоді можна приготувати їх із гречки. Улюблена страва вийде такою ж ніжною на смак і з хрусткою скоринкою. Незвичайним рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати котлети з гречки
Інгредієнти:
- 1 ст. сухий гречки;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 400 г будь-яких грибів;
- 1 невелика морква;
- сухарі для панірування;
- рослинна рафінована олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Гречку миємо і варимо в гарячій підсоленій воді в пропорції 1:2 до готовності. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо на 15 хвилин під кришкою.
- Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо все на розігрітій сковороді з олією до готовності, поки не випарується рідина.
- Змішуємо грибну засмажку з відвареною гречкою, солимо і перчимо на смак і подрібнюємо за допомогою занурювального блендера, не доводячи до консистенції пюре. Формуємо з фаршу невеликі котлети та обвалюємо в панірувальних сухарях.
- Обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до золотистої скоринки.
Готові котлети подаємо з домашнім хлібом та насолоджуємось. Смачного!