Без цієї хитрості не вийде жоден десерт: як збити білки до пишності без міксера та вінчика

Читать на русском
Автор
10239
Простий лайфхак завжди допоможе
Простий лайфхак завжди допоможе. Фото ukr.media

Ви вирішите проблему на раз-два

Збиті білки — основа багатьох страв, особливо десертів. Щоб готовий кондитерський виріб вийшов ніжним та пишним, яйця необхідно ретельно збити.

Зазвичай для цього кулінари використовують міксер або віночок. Але що робити, якщо ні одного, ні другого девайса у вас немає? Разом з Ukr.Media розповімо, як збити білки до стійких піків без міксера та вінчика.

Як збити білки без міксера та віночка

У цьому питанні головне — якісні та свіжі яйця, старі для цієї мети не підійдуть. До того ж вони мають бути кімнатної температури, тому слід дістати їх з холодильника приблизно за 2-3 години до початку приготування.

Також необхідно акуратно відокремити жовтки від білків. Для цього потрібно кінчиком гострого ножа зробити в невелику яєчну шкаралупу і через нього вилити білок у глибоку ємність.

Або ж можна розбити яйце центром над мискою і перелити жовток з однієї половини шкаралупи в іншу. Так весь білок опиниться у ємності.

Тепер вже можна приступати безпосередньо до самого процесу збивання. Для цього знадобиться чиста та суха глибока миска. Також знадобляться дві вилки — їх потрібно з’єднати таким чином, щоб зубці перетнулися між собою.

Білки необхідно відправити в ємність і почати збивати вилками, поступово збільшуючи швидкість і додаючи потрібну кількість цукру. Збивати необхідно доти, доки не утворяться міцні піки.

Головне — виключати влучення жовтка в білкову масу. Навіть одна крапелька може все зіпсувати.

Раніше "Телеграф" розповідали, як обирати яйця. З цими хитрощами ви принесете свіжий продукт додому.