За смаком – як м’ясо, але з квасолі: цей паштет завжди буде у вашому холодильнику

Читать на русском
Автор
5068
Відмінно і на перекус, і до свята
Відмінно і на перекус, і до свята. Фото today.ua

Подавайте з блокнотом та ручкою – тоді всі зможуть записати рецепт

Найрізноманітніші паштети є на нашому столі досить часто. В основному ми готуємо їх із риби, м’яса або печінки.

Якщо ж ви не вживаєте м’яса або вдома його не виявилося, разом із Today пропонуємо приготувати паштет із квасолі. Виходить така намазка неймовірно апетитною і до смаку нагадує м’ясний. Перевіримо?

Як приготувати паштет з квасолі

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки квасолі;
  • 0,5 склянки волоських горіхів;
  • 2 цибулини;
  • 50 г рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 лавровий листочок;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Квасолю миємо, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Після того відправляємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо лавровий лист. Варимо до готовності так, щоб квасоля була дуже м’якою та розвалювалася. Воду зливаємо і відставляємо, квасолі даємо охолонути.
  2. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистості.
  3. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді та подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес.
  4. У блендер відправляємо підготовлені інгредієнти та й перебиваємо. В отриману масу додаємо столову ложку рослинної олії, солимо до свого смаку, додаємо трохи води після варіння квасолі та ще раз перебиваємо блендером.

Паштет із квасолі подаємо з грінками або домашнім хлібом. Смачного!