Навіщо досвідчені покупці мажуть сметану на руку: відповідь вас здивує

Читать на русском
Автор
11549
Простий тест для сметани
Простий тест для сметани. Фото shuba.life

Так можна дізнатися все про її якість

Ми розповідали, чим замінити цукор у каві. Тепер ділимось секретами вибору якісної сметани. Є один максимально простий тест.

Сметана — популярний продукт, який використовується в супах, салатах, маринадах і вживається самостійно. Однак не вся сметана однакова. Деякі виробники додають до неї інгредієнти, які погіршують смак і шкодять здоров'ю. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як це перевірити.

Як перевірити якість сметани?

Є один дуже простий тест. Просто нанесіть трохи сметани на тильний бік руки. Зачекайте кілька хвилин.

Якщо у вас сметана якісна, вона повністю вбереться в шкіру, залишивши лише невеликий жирний слід. Сметана з добавками ж не вбереться, і навіть може утворити липку плівку.

Якісна сметана має приємний кисломолочний смак без сторонніх домішок. Її консистенція густа, однорідна, без грудочок. Чим вище жирність, тим густіша сметана.

Не купуйте сметану, у складі якої є крохмаль, рослинні жири, консерванти, барвники та інші добавки. На пачці повинен бути чіткий термін придатності. А сама упаковка повинна бути герметичною.

Ці поради допоможуть вам обрати найкращу сметану до ваших страв. До речі, ми ділились рецептом дуже смачних вареників "начинка в начинці".