Таких апетитних млинців ви ще не куштували: дивовижний арабський рецепт

Читать на русском
Автор
40490
Можна приготувати цілу гору за кілька хвилин
Можна приготувати цілу гору за кілька хвилин. Фото cookorama.com.ua

Млинці виходять апетитними і дуже смачними

Ми розповідали, як приготувати прості тоненькі млинці за класичним рецептом. Якщо на Масляну ви хочете потішити себе чимось незвичним, зверніть увагу на наступний рецепт.

Ці м’які арабські млинці виходять дуже смачними. Вони можуть здатися незвичними, однак однозначно варті того, щоб їх приготувати. Начинка може бути будь-якою – як солодкою, так і солоною. Рецептом млинців з грибами поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Вода – 125 мл
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 400 г
  • Соняшникова олія – 30 мл

Для начинки:

  • Гриби – 500 г
  • Цибуля – 2 шт
  • Сир – 100 г
  • Соняшникова олія – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо дрібку цукру. Залишаємо у теплі на 10 хвилин для вистоювання.
  2. Підігріваємо молоко і додаємо його до дріжджів. Додаємо розпушувач, борошно і добре перемішуємо тісто вінчиком.
  3. Даємо тісту настоятися 20 хвилин. Паралельно розігріваємо сковороду на вогні. Наливаємо на сковороду трохи тіста, щоб вийшов млинець діаметром 12-14 см.
  4. Смажимо млинець тільки з одного боку, поки поверхня не стане сухою. Викладаємо млинці на силіконовий килимок.
  5. Чистимо і нарізаємо цибулю та гриби. Обсмажуємо їх на сковороді, даємо охолонути.
  6. Додаємо до начинки натертий сир і перемішуємо. На центр млинця викладаємо начинку і защипуємо краї, як манти.
  7. Викладаємо млинці на деко, застелене пергаментом, або разом з силіконовим килимком. Запікаємо 10 хвилин.

Подаються такі млинці гарячими. Вони виходять пишними та ніжними. Також ми ділились рецептом смачних смажених пиріжечків.