Раз-два — і гора часнику очищена: кілька хитрих лайфхаків

Читать на русском
Автор
4429
Ви заощадите багато часу
Ви заощадите багато часу. Фото Freepik

Упорайтеся з проблемою за секунди

Часник — важливий інгредієнт найрізноманітніших страв. Однак чистити його — то ще задоволення: поки позбавишся часникового лушпиння, то нічого вже й не хочеться.

Однак є кілька способів очистити часник швидко та просто. Про них разом із "УНІАН" розповімо.

Як швидко та просто почистити часник

Для першого способу знадобиться ніж. Часник потрібно покласти на обробну дошку та притиснути його плоскою стороною ножа, притиснувши долонею зверху. Після легкого тріску лушпиння з часнику легко зніметься. Такий часник найкраще використовувати, щоб ароматизувати олію на сковороді.

Можна також використовувати холодну воду, заливши нею часник і залишивши на півгодини. Часникове лушпиння вбере воду і її можна буде легко зняти. Якщо немає часу, можна використовувати гарячу воду – лушпиння відійде за хвилину.

Для третього способу знадобиться каструля з кришкою. Покладіть у неї неочищені зубчики часнику, накрийте кришкою й сильно потрясіть. Лушпиння має відійти від часнику, залишиться лише вибрати очищені зубчики.

Також можна почистити часник у банці. Потрібно просто відправити його в банку і потрясти — і лушпиння відійде.

Ще один спосіб легко почистити часник — за допомогою мікрохвильової печі. Покладіть зубчики часнику в миску і відправте її в мікрохвильову піч на 15-20 секунд на максимальну допомогу. Лушпиння зніметься за секунди.

З цими хитрощами ви легко приготуєте незвичайні варенички з часником. Спробуйте і переконайтеся самі.