На смак, як з ресторану: як приготувати ідеальні шпинатні млинці

Читать на русском
Автор
3796
Такі млинці можна їсти і холодними, і гарячими
Такі млинці можна їсти і холодними, і гарячими. Фото prostoway

Гості точно запитуватимуть у вас рецепт

Млинці — універсальна страва. Вони ідеально підійдуть для сніданку і матимуть гарний вигляд на святковому столі. Раніше ми писали, як приготувати млинці з маком, а тепер ділимося рецептом шпинатної страви, від якої ваші діти будуть в захваті.

Для того, щоб гарно провести останній день Масляної, варто приготувати яскраві шпинатні млинці. Їх рецептом поділився український кулінар і власник ресторану Євген Клопотенко.

Який шпинат обрати

Для млинців зі шпинату підійде і свіжий, і морожений шпинат. Він наповнить страву корисними елементами, такими, як калій, магній, кальцій.

Інгредієнти

  • Шпинат — 150 г;
  • Яйця — 2 шт;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Борошно — 150 г;
  • Олія — 3 ст. л.;
  • Молоко — 350 г;
  • Масло для змащування — 50 г.

Покроковий рецепт шпинатних млинців

  1. Шпинат перебиваємо у блендері до однорідної консистенції.
  2. Яйця, цукор та сіль збиваємо у мисці. Можна додати більше солі, якщо бажаєте зробити млинці більш солоними.
  3. До яєчної суміші додаємо шпинат, борошно, олію і 175 мл молока. Всі інгредієнти змішуємо і вливаємо решту молока. Якщо тісто виходить рідким, додаємо ще борошна. Залишаємо тісто на 15 хвилин.
  4. Розпочинаємо смажити млинці. Для цього треба добре розігріти сковороду. Тісто треба наливати за допомогою черпака. Смажимо їх по 3 хвилини з кожного боку.

З чим подавати млинці

Відразу після приготування млинці можна змастити вершковим маслом їх їсти так. Також можна змастити крем-сиром і подавати з лососем. Якщо полюбляєте без начинки, шпинатні млинці чудово смакуватимуть зі сметаною або якимось молочним соусом.

Раніше "Телеграф" ділився секретами ідеальних млинців. Всі будуть питати у вас цей рецепт.