На смак, як з ресторану: як приготувати ідеальні шпинатні млинці
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3796
Гості точно запитуватимуть у вас рецепт
Млинці — універсальна страва. Вони ідеально підійдуть для сніданку і матимуть гарний вигляд на святковому столі. Раніше ми писали, як приготувати млинці з маком, а тепер ділимося рецептом шпинатної страви, від якої ваші діти будуть в захваті.
Для того, щоб гарно провести останній день Масляної, варто приготувати яскраві шпинатні млинці. Їх рецептом поділився український кулінар і власник ресторану Євген Клопотенко.
Який шпинат обрати
Для млинців зі шпинату підійде і свіжий, і морожений шпинат. Він наповнить страву корисними елементами, такими, як калій, магній, кальцій.
Інгредієнти
- Шпинат — 150 г;
- Яйця — 2 шт;
- Цукор — 1 ч. л.;
- Сіль — 0,5 ч. л.;
- Борошно — 150 г;
- Олія — 3 ст. л.;
- Молоко — 350 г;
- Масло для змащування — 50 г.
Покроковий рецепт шпинатних млинців
- Шпинат перебиваємо у блендері до однорідної консистенції.
- Яйця, цукор та сіль збиваємо у мисці. Можна додати більше солі, якщо бажаєте зробити млинці більш солоними.
- До яєчної суміші додаємо шпинат, борошно, олію і 175 мл молока. Всі інгредієнти змішуємо і вливаємо решту молока. Якщо тісто виходить рідким, додаємо ще борошна. Залишаємо тісто на 15 хвилин.
- Розпочинаємо смажити млинці. Для цього треба добре розігріти сковороду. Тісто треба наливати за допомогою черпака. Смажимо їх по 3 хвилини з кожного боку.
З чим подавати млинці
Відразу після приготування млинці можна змастити вершковим маслом їх їсти так. Також можна змастити крем-сиром і подавати з лососем. Якщо полюбляєте без начинки, шпинатні млинці чудово смакуватимуть зі сметаною або якимось молочним соусом.
Раніше "Телеграф" ділився секретами ідеальних млинців. Всі будуть питати у вас цей рецепт.