Діти проситимуть щодня цей сніданок: як приготувати ніжні солоні сирники

Читать на русском
Автор
3750
Навіть смачніші, ніж солодкі
Навіть смачніші, ніж солодкі. Фото klopotenko.com

Ви закохаєтеся в смак цих сирників

Сирники — улюблена страва українців. Багато хто чи не щодня готує їх на сніданок і не уявляє свій ранок без них. Солоні сирники також неймовірно смачні, якщо правильно їх приготувати. Вони дуже ніжні та смакують зі сметаною.

Якщо додати до них улюблену зелень, ваші діти будуть в захваті від смаку. Рецептом солоних сирників поділився український кулінар Євген Клопотенко.

Як приготувати солоні сирники

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир (9% жирності) — 400 г;
  • Яйце — 1 шт;
  • Борошно — 3 ст. л.;
  • Соняшникова олія — 4 ст. л.;
  • Кріп — 5 гілочок;
  • Сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сир, яйце і борошно викладаємо в миску та перемішуємо за допомогою виделки чи ложки. Можна також скористатися товкачиком для картоплі.
  2. Кріп дрібно нарізаємо і додаємо до сирної маси. Насипаємо сіль і ретельно перемішуємо.
  3. Змащуємо руки водою або олією і формуємо з тіста, яке вийшло, кульки невеликого розміру. Вироби злегка притискаємо і паніруємо в борошні.
  4. На добре розігріту пательню викладаємо сирники і смажимо по 2-3 хв з кожного боку. Викладаємо вироби на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити сирники особливими за допомогою одного інгредієнта. Ми поділилися незвичайним рецептом.