Ідеально навіть для святкового столу: як приготувати квасолю з грибами у вершках

Читать на русском
Автор
3189
Ця страва - ідеальний гарнір для вечері
Ця страва - ідеальний гарнір для вечері. Фото klopotenko.com

Ця страва може стати хітом навіть на святковому столі

Якщо у вас вже завершилися ідеї, що приготувати на вечерю, варто згадати про страви з квасолі. Варіантів існує безліч. Сьогодні ділимося найсмачнішим. Цю страву з квасолі та грибів ви захочете готувати щодня.

Для цієї страви краще обрати білу квасолю, а не консервовану. Так вона не втратить свій смак. Рецептом поділилися на klopotenko.com.

Як приготувати квасолю з грибами у вершках

Інгредієнти:

  • Біла квасоля — 100 г;
  • Вершки 20% — 100 мл
  • Білі сухі гриби — 20 г;
  • Цибуля — 1 шт;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Вершкове масло — 20 г;
  • Сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо квасолю у воді 8-10 годин. Після цього зливаємо воду і пересипаємо квасолю у сотейник. Варимо 50 хвилин.
  2. Замочуємо у мисці гриби 20 хвилин. Варимо гриби 15 хвилин.
  3. Нарізаємо цибулю і смажимо на вершковому маслі приблизно 3 хвилини. Вона повинна стати м’якою.
  4. Додаємо до цибулі гриби і тушкуємо 5 хвилин. Після цього додаємо квасолю і залишаємо ще на 5 хвилин.
  5. Наливаємо у пательню вершки і тушкуємо до їх загустіння. Додаємо сіль, перець і часник за бажанням.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати салат з червоною квасолею. Ми поділилися смачним весняним рецептом.