Ніжний та пухкий: рецепт найсмачнішого шоколадного кексу

Читать на русском
Автор
14330
Рецепт шоколадних кексів
Рецепт шоколадних кексів. Фото Canva

Така випічка точно вам сподобається

Випічка на основі шоколаду — справжнє задоволення. Це дуже смачно, тому господині обожнюють її готувати. Зокрема, популярним десертом є шоколадний кекс, який легко зробити вдома.

Подейкують, що шоколадну випічку полюбляла їсти сама покійна королева Єлизавета II. Якщо ви теж хочете її спробувати, тоді пропонуємо рецепт шоколадного кексу від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для шоколадного кексу

  • Борошно — 160г;
  • вершкове масло — 150г;
  • яйця — 2шт.;
  • цукор — 150 г;
  • какао — 1 ст. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • чорний шоколад — 90г;
  • трішки солі.

Покрокова інструкція приготування кексу

  1. Спершу варто одразу розігріти духовку до 180°C, та приготуйте вершкове масло для форми, у якій випічка не прилипатиме до дна й стінок.
  2. У місткості треба змішати 160 грамів борошна, 1 столову ложку какао, 1 чайну ложку розпушувача та трішки солі.
  3. В іншу місткість покладіть 2 яйця та 150 грамів цукру та збийте їх. З'єднайте вміст обох мисок докупи.
  4. Далі розігрійте 150 грамів масла та додайте у загальну посудину. Ретельно перемішайте все.
  5. Після цього 90 грамів чорного шоколаду слід дрібно порізати та внести в тісто. Замішайте, аби шоколад поширився на всю масу.
  6. Це тісто поміститься у деко для випікання діаметром 22 см. Добре змастіть його вершковим маслом, притрусіть борошном. Залишки, що не прилипнуть до форми, можете викинути.
  7. Перелийте тісто для кексу у форму та розрівняйте, аби воно розійшлося рівномірно. Нехай печеться за температури 180°C десь на 30-40 хвилин. Коли дістанете з духовки, залиште на столі, поки охолоне. Можете частуватися.

Нещодавно "Телеграф" ділився рецептом ніжного чизкейку, у якому поєднується вершковий сир, чорний шоколад і вишня. Він — нереально смачний, і до того ж дуже естетично виглядає.