Така волога паска вийде неймовірно ніжною: близькі проситимуть її навіть після свята

Читать на русском
Автор
11916
Ця паска вийде навіть у справжнього кулінара
Ця паска вийде навіть у справжнього кулінара. Фото vazhnoznat.com

Випічка припаде до смаку абсолютно всім

Досвідчені кулінари вже шукають рецепти випічки до великого Великодня. Саме тому ми поділимося рецептом вологої паски.

Тісто цієї випічки з вершковим та соковитим смаком по консистенції схоже на солодку вату, але дуже ніжне. Здається, таку випічку готувати дуже складно, але ні. Рецепт "Важно знать" дуже простий, головне — нікуди не поспішати та діяти за інструкцією. В результаті у вас вийде фантастична випічка.

Як приготувати вологу паску

Інгредієнти:

  • 600 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г сметани;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 150 г ізюму.

Спосіб приготування:

  1. Нагріваємо молоко, додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
  2. В окремому посуді змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром та залишками звичайного цукру. Додаємо сіль, сметану та яйця. Все розмішуємо відносно однорідної консистенції.
  3. В отриману масу додаємо молочну суміш, ретельно все перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно, замішуємо некруте тісто, накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
  4. У тісто, що підійшло, через зазначений час додаємо попередньо промитий і висушений родзинки та все ретельно перемішуємо.
  5. Тісто розкладаємо формами таким чином, щоб воно займало приблизно третину загального місця, даємо йому ще зійти ще 40 хвилин. Після відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Готовим пасхам даємо охолонути, прикрашаємо домашню глазур’ю потім. За бажанням додаємо кондитерське посипання і насолоджуємося.