Шкаралупа відставатиме сама собою: як правильно варити яйця

Читать на русском
Автор
9654
Прості, але ефективні методи
Прості, але ефективні методи. Фото Freepik

Ділимося найдієвішими варіантами

Традиційною стравою до великоднього столу є крашанки та писанки. Кожен кулінар до свята готує їх багато, щоб потім протягом кількох днів ласувати всією родиною.

Однак не хочеться під час пасхального обіду, щоб зварені яйця погано чистилися від шкаралупи. Звичайно, це може залежати від багатьох факторів, проте важливу роль тут відіграє і те, як продукт був виготовлений. Разом із "Главредом" розповімо про кілька способів, як правильно відварити яйця круто. Шкаралупа відпадатиме сама собою.

Як до Великодня відварити яйця, щоб вони швидко чистилися

Для першого способу перед приготуванням необхідно розігріти яйця. Для цього спочатку потрібно покласти їх у теплу воду, потім ледве довести воду до кипіння, зняти та відставити на кілька хвилин.

Через вказаний час знову довести воду до кипіння, проварити яйця протягом 10 хвилин. Потім необхідно їх відправити в інший посуд і залити холодною водою. Ви здивуєтеся, як швидко шкаралупа чиститься.

Також можна використовувати при варінні яєць соду або сіль. Для відмінного ефекту потрібно покласти у воду пів чайної ложки харчової соди або одну чайну ложку солі.

Ви зварили яйця заздалегідь і не збираєтеся доки їх їсти? У цьому випадку відправте їх на кілька годин у холодильник — і вони будуть чиститися краще.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця до свята натуральними барвниками. Вам це точно знадобиться.