Два яйця та гранований стакан: таку паску ви приготуєте за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
42949
Паска виходить такою ж пишною і смачною
Паска виходить такою ж пишною і смачною. Фото babusyni-retsepty

Виручить, якщо вдома не виявилося форми для випічки

Без пишної випічки не обходиться жодне святкування Великодня. Як правило, кулінари при випіканні пасок використовують спеціальні форми. А що робити, якщо їх не виявилось вдома?

У цьому випадку "Бабусині рецепти" пропонують приготувати паску в гранованих склянках. Така випічка з простих інгредієнтів не поступиться ні на смак, ні за зовнішнім виглядом звичній пасці. Це розкішний варіант у випадку, якщо вдома не виявилося форм для випікання.

Як приготувати паску в гранованому стакані

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • сіль — щіпка;
  • цукор – 120 г;
  • сметана – 50 г;
  • сир 9% — 200 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • родзинки – 100 р.

Спосіб приготування:

  1. У миску розбиваємо яйця. До них висипаємо ванільний та звичайний цукор, сіль і ретельно все збиваємо міксером у пишну піну.
  2. В отриману суміш відправляємо сметану, сир, вливаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо збивати.
  3. Туди ж додаємо борошно з розпушувачем та замішуємо густе тісто. Додаємо в нього промиті та висушені родзинки, знову ретельно все перемішуємо.
  4. Склянки змащуємо рослинною олією. У кожну викладаємо підготовлене тісто, заповнюючи склянки на ⅔. Відправляємо їх у розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин.

Прикрасити таку паску можна домашньою глазур’ю. Випічка вийде дивовижною.