Такі паски печуть поляки: простий рецепт неймовірної сирної бабки

Читать на русском
Автор
5950
Рецепт польської бабки
Рецепт польської бабки. Фото shuba.life

Бабка за цим рецептом виходить м’яка та дуже ароматна

Паски на Великдень — це історія, яка може відрізнятись навіть в межах однієї родини. Тим паче, що її готують в різних країнах і по різному. Ми розповідали, як спекти дуже смачні паски з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом польської бабки з корицею.

Бабка — це солодкий хліб. У Польщі на Великдень випікають багато її видів. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати її з корицею.

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 180 г кисломолочного сиру
  • 100 г цукру
  • 1 куряче яйце
  • 1 яєчний білок
  • 40 мл соняшникової олії
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 3 г солі

Для начинки:

  • 50 г цукру
  • 20 мл соняшникової олії
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • 1 яєчний жовток (окремо)

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в мисці кисломолочний сир, яйце, білок, олію, цукор, ванільний цукор та сіль. Просіюємо в масу борошно та розпушувач.
  2. Замішуємо ніжне тісто. Змішуємо цукор з корицею.
  3. Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий пласт. Змащуємо тісто олією та посипаємо сумішшю цукру з корицею.
  4. Скручуємо тісто в рулет і захищаємо краї. Відступаємо від краю та розрізаємо рулет вздовж навпіл.
  5. Заплітаємо з половинок косу. Перекладаємо косу на пергаментний папір і кладемо у форму для кексу.
  6. Змащуємо яєчним жовтком. Випікаємо бабку в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.

Повільно охолоджуємо бабку в формі, тоді дістаємо. Також ми ділились рецептом особливо смачної грузинської паски.