Повітряна як пір’їнка і без дріжджів: ви приготуєте таку паску за годину

Читать на русском
Автор
11775
Пишна та ніжна паска без дріжджів
Пишна та ніжна паска без дріжджів. Фото vazhnoznat.com

Спробуйте — і не пошкодуєте

На носі одне з найголовніших християнських свят — Великдень. Це означає, що настав час доглядати різні рецепти випічки.

Більшість рецептів передбачають наявність дріжджів та довгий час приготування пасок. Сьогодні ми з "Важно знать" розповімо, як швидко і просто спекти паску без дріжджів. Така випічка вийде дуже ніжною, повітряною та дуже смачною, а цедра лимона та сухофрукти додадуть їй пікантності.

Як приготувати швидку паску без дріжджів

Інгредієнти:

  • 230 г вершкового масла;
  • 440 г просіяного пшеничного борошна;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 лимон (цедра);
  • 180 мл молока;
  • 12 г розпушувача для тіста;
  • 200 г цукру;
  • 60 г цукатів;
  • 50 г родзинок.

Спосіб приготування:

  1. Протягом 5-6 хвилин збиваємо міксером яйця із цукром до пишної маси.
  2. Просіюємо борошно разом із розпушувачем, відправляємо в яєчну масу.
  3. У тісто натираємо цедру одного лимона, додаємо родзинки та сухофрукти, все ретельно перемішуємо.
  4. Залізні форми змащуємо олією, застилаємо пергаментом і заповнюємо тістом трохи більше, ніж наполовину.
  5. Відправляємо все на 35-40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Готові паски змащуємо домашньою глазур’ю. Легко і просто у вас вийдуть смачна випічка.