Ніжна французька паска стане королевою святкового столу: як приготувати "холодну" паску-бріош

Читать на русском
Автор
3279
Чудовий рецепт французької паски Новина оновлена 24 квітня 2024, 12:17
Чудовий рецепт французької паски. Фото скриншот Youtube

Паска виходить особливо ніжна

Ми ділились рецептом дуже смачної грузинської паски. Тепер пропонуємо приготувати ароматні та смачні паски-бріош з сухофруктами. Бріош — це різновид французької здобної випічки, яка має багату історію, що сягає 15 століття.

Як спекти бріош, розповіла кулінарна блогерка з ютуб-канала Comme a Paris. Традиційно тісто для бріоші бродить у холоді, тож і для пасок тісто можна на ніч поставити у холодильник, а вранці спекти пасочки.

Інгредієнти:

  • 640-650 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 20 г сухих або 60 г свіжих дріжджів
  • 90 мл теплого молока
  • 100 г меду
  • 4 яйця
  • 1 дрібка солі
  • 150 г сухофруктів (родзинки, журавлина, курага)

Спосіб приготування:

  1. Залийте сухофрукти окропом на 5 хвилин, потім просушіть їх паперовими рушничками. У теплому молоці розчиніть дріжджі і додайте 1 столову ложку цукру. Перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  2. У миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Влийте опару, яйця, мед. За допомогою міксера замісіть тісто до однорідності.
  3. Додайте половину вершкового масла кімнатної температури, по шматочку, ретельно вимішуючи після кожного додавання. Введіть в тісто сухофрукти, перемішайте.
  4. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в 3-4 рази. Обімніть тісто, додайте другу половину вершкового масла, розм'якшене, але не розтоплене. Вимішуйте, поки масло не розійдеться.
  5. Розділіть тісто на порції, сформуйте паски. Викладіть їх у форми, застелені пергаментом.
  6. Залиште паски для підйому на 1 годину. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Можна прикрасити паску глазур’ю або залишити, як є. Ми ділились рецептом класичної білкової глазурі.